ΛΑΡΙΣΑ

Τεμπη: Έκαναν αλκοτέστ στον σταθμάρχη πέντε ωρες μετά το δυστύχημα (ντοκουμέντο)

Στοιχεία ντοκουμέντα από τα οποία προκύπτουν πολλά ερωτηματικά σε ότι αφορά την εγρήγορση των Αρχών μετά την τραγωδία στα Τέμπη προκύπτουν από την έρευνα του eReportaz.

Όπως αποκαλύπτεται από τα επίσημα έγγραφα ενώ το τραγικό δυστύχημα έλαβε χώρα στις 11.22 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, εντούτοις οι Αρχές πραγματοποίησαν αλκοτέστ στον κατηγορούμενο και ήδη προφυλακισμένο σταθμάρχη, Βασίλη Σαμαρά, στις 04.21 τα ξημερώματα δηλαδή πέντε ολόκληρες ώρες μετά το συμβάν! Αναμενόμενο ήταν να μην βρεθεί ίχνος αλκοόλ.

Από τα ίδια έγγραφα τα οποία βρίσκονται στην κατοχή μας προκύπτει επίσης ότι τα ξημερώματα την ίδια ώρα ελήφθη δείγμα από το αίμα και τα ούρα του Σαμάρα. Η δειγματοληψία έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομειο Λάρισας.

Τα ερωτήματα τα οποία τίθενται είναι πολλά και εύλογα:

  • Για ποιο λόγο η Τροχαία Λάρισας η οποία ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή υπεύθυνη για την προανάκριση καθυστέρησε τόσο πολύ σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να διακριβωθεί εάν ο σταθμάρχης ήταν σε «καλή κατάσταση» την ώρα του συμβάντος;
  • Πως εξηγείται αυτή η πεντάωρη καθυστέρηση;

Υπενθυμίζεται ότι όπως προκύπτει από καταθέσεις συναδέλφων του στην ανακρίτρια (κυρία Σούρλα) ο Βασιλης Σαμαρας θα έπρεπε να αντιληφθεί το μοιραίο του λάθος από τον πίνακα ελέγχου που υπάρχει στον σταθμό Λάρισας (επαναλειτούργησε τον Νοέμβριο) καθώς θα άναβε το κόκκινο λαμπάκι.

Πηγή: eReportaz

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες