ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η Λάρισα και η καταραμένη ημερομηνία ορόσημο – Δύο τεράστιες τραγωδίες την ίδια μέρα! Όταν η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια…

Η 28η Φεβρουαρίου είναι μια ημερομηνία που η Λάρισα θέλει να μην ξαναεμφανιστεί στο ημερολόγιο, που οι Λαρισαίοι θέλουν να σβηστεί για πάντα…

Τρίτη 28 Φεβρουάριου 2023, ανείπωτη τραγωδία με θύματα δεκάδες νέους στην πλειοψηφία τους ανθρώπους, κυρίως φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους μετά από σύγκρουση δύο τρένων.

Η Ελλάδα πενθεί πέντε μέρες τώρα και κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το μεγάλο κακό που βρήκε τη χώρα μας, πόσο μάλλον οι Λαρισαίοι που έζησαν από κοντά όλη την τραγωδία.

Όμως κάτι τραγικό συνέβη και πριν δέκα χρόνια ακριβώς, 28 Φεβρουαρίου του 2013, όταν ένα μοιραίο γεγονός στάθηκε η αιτία να έχουμε και άλλους νεκρούς φοιτητές, δυο εκείνη την αποφράδα μέρα, εξαιτίας ενός… μαγκαλιού.

Θυμίζουμε πως ήταν  Φεβρουάριος του 2013 όταν δύο φοιτητές στη Λάρισα έχασαν τη ζωή τους και τρεις έπεσαν σε κώμα από αναθυμιάσεις που εισέπνευσαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι που είχαν βάλει μέσα στο σπίτι τους για να ζεσταθούν.

Το τραγικό περιστατικό είχε συμβεί στο ισόγειο διαμέρισμα μονοκατοικίας στην οδό Παπαζαχαρίου στη Λάρισα.  Τότε μία παρέα πέντε φοιτητών του ΤΕΙ Λάρισας που σπουδάζουν στο Τμήμα Πολιτικών Eργων Υποδομής, τρεις Κρητικοί, ένας Γιαννιώτης και ένας από τη Χαλκίδα είχαν δώσει ραντεβού στο σπίτι όπου έμεναν δύο από τα παιδιά.

Ήταν λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα τους δύο φοιτητές που διέμεναν επί της Παπαζαχαρίου αναζήτησαν δύο συμφοιτήτριές τους. Οι πέντε φοιτητές δεν απαντούσαν στα τηλέφωνά τους, ούτε άνοιγαν την πόρτα του σπιτιού τους.

Οι φοιτήτριες ανησύχησαν και απευθύνθηκαν στη σπιτονοικοκυρά για να τους ανοίξει την πόρτα. Οταν μπήκαν μέσα βρέθηκαν μπροστά σε ένα τραγικό θέαμα: Οι πέντε φοιτητές λιπόθυμοι στο πάτωμα. Το αυτοσχέδιο μαγκάλι που είχε κατασκευαστεί πρόχειρα από παλιό, κομμένο θερμοσίφωνα βρισκόταν στη μέση του δωματίου.

Οι φοιτήτριες κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία έφθασαν αμέσως, συνοδευόμενα από περιπολικά αλλά και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Δύο από τους φοιτητές, ηλικίας 21 και 22 ετών αντίστοιχα ήταν ήδη νεκροί, ενώ οι υπόλοιποι τρεις, ηλικίας 22 και 23 ετών διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και εισήχθησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, από όπου και πήραν εξιτήριο λίγες μέρες μετά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες