ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μητσοτάκης από Λάρισα: Επιστρέφουμε στους πολίτες το προϊόν της ανάπτυξης, όχι του δανεισμού και της υπερφορολόγησης (φωτό – βίντεο)

Για «έργα που θα αλλάξουν όψη στη Θεσσαλία και θα της επιτρέψουν να συνεχίσει να είναι πρωταθλήτρια. Είναι ήδη πρωταθλήτρια σε πολλούς τομείς, αλλά χρειάζεται ακόμη πάρα πολύ δουλειά» αναφέρθηκε από τον Πλατύκαμπο όπου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με πολλές αναφορές για τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «ενίσχυση του αγροτικού κόσμου μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία που ποτέ δεν είχε στη διάθεσή της η Ελλάδα». Πρόσθεσε επίσης με νόημα πως προσωπικά διαπραγματεύτηκε στις Βρυξέλλες το νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και εξασφάλισε μηδενικές απώλειες στις βασικές επιδοτήσεις των αγροτών».

Σε ότι αφορά τα κυβερνητικά μέτρα με κοινωνικό πρόσημο, υποστήριξε πως η κυβέρνηση επιστρέφει στους πολίτες «το προϊόν της ανάπτυξης, όχι της υπερφορολόγησης ή του δανεισμού».

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη «στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ» με την παρουσία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Είναι μία μόνο μικρή ένδειξη του πώς έχουμε αναβαθμίσει το ρόλο της Ελλάδας γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή σε όλα τα επίπεδα απ’ ότι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια».

Δείτε όλη την τοποθέτηση του πρωθυπουργού:

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Όποτε χρειάζεται σηκώνεις το τηλέφωνο και δίνεις λύσεις» είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλία μπορεί να ελπίζει ότι λύνει το υδρευτικό και αρδευτικό της πρόβλημα με μεγάλα διαγενειακά έργα».

Δείτε το βίντεο:

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα της περιοχής και εξέφρασε την πεποίθηση πως ο κ. Μητσοτάκης θα είναι εκ νέου πρωθυπουργός.

Δείτε τη δήλωση:

ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ… ΣΚΟΡΔΑ!

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή της Λάρισας το πρωί της Παρασκευής.

Εκεί τον υποδέχθηκαν τοπικά στελέχη, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και η διοίκηση του Συνεταιρισμού, η οποία πρόσφατα απασχόλησε την επικαιρότητα με το μεγάλο deal με Ιαπωνική εταιρεία για τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας και τυποποίησης σκόρδου στην περιοχή. Μάλιστα, για τη νέα αυτή επένδυση ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον καθηγητή Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννη Κουκούτση.

Δείτε βίντεο:

Εθιμοτυπικά, στον πρωθυπουργό ο κ. Κουκούτσης δώρισε κρασί αλλά και… σκόρδα μαζί με ένα καλάθι τοπικών προϊόντων! «Για το κακό το μάτι, να μη σας πιάνει μάτι πρόεδρε…» είπαν παρευρισκόμενοι.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο:

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Τσέτσιλας / Απόστολος Ράιδος – Φωτό και βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες