ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λάρισα: Έκοψαν πίτα οι Φίλοι του Μεσογειακού Κινηματογράφου

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους για το 2023 τα μέλη της Εταιρεία Φίλων Μεσογειακού Κινηματογράφου & Τεχνών.

Στη σύντομη ανασκόπηση της περασμένης χρονιάς η πρόεδρος του Δ.Σ. Νάντια Τσιγάρα αναφέρθηκε στην πολιτιστική προσφορά του σωματείου στο επίπεδο της επίσημης αναβίωσης του του Μεσογειακού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους -που αποτελεί έναν από τους παλαιότερους και μακροβιότερους κινηματογραφικούς φεστιβαλικούς θεσμούς σε επίπεδο Κεντρικής Ελλάδας και επίσης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε η κοινωνική προσφορά της Εταιρείας, η οποία θα συνεχιστεί αμείωτη και το 2023. Παράλληλα, ευρεία προσέγγιση θα πραγματοποιηθεί σε θέματα που αφορούν την άμβλυνση των κοινωνικών και πολιτιστικών ανισοτήτων, την προσπάθεια άρσης των αποκλεισμών στην προσβασιμότητα του πολιτιστικού αγαθού και τη περαιτέρω δικτύωση του φορέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τέλος ανακοινώθηκε, από την πρόεδρο της Εταιρίας Φίλων Μεσογειακού Κινηματογράφου, αδρομερώς ο βασικός άξονας δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για το τρέχον έτος.

Το παρόν στην κοπή της πίτας έδωσαν μέλη και φίλοι του σωματείου, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ο κιθαρίστας Alex Eightloop (8Loop). Το φλουρί της πίτας έτυχε φέτος ο Σωτήρης Φωλίνας, στον οποίο εκφράζονται οι θερμότερες ευχές για την καινούρια χρονιά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις