ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η τραγική ιστορία του συνοριοφύλακα Δημήτρη Καρυούδη: Τραυματίστηκε σε τροχαίο στη Λάρισα, «έφυγε» παραμονή της γιορτής του

Ήταν μία βροχερή ημέρα του Οκτώβρη, το ημερολόγιο έδειχνε 9, πίσω στο 2006. Η περιπολία του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό της.

Η ολισθηρότητα του δρόμου της τότε εθνικής οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης όμως έμελλε να αποβεί μοιραία: Το περιπολικό εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στην παλιά γέφυρα του Ευαγγελισμού. Από το όχημα ανασύρθηκε βαριά τραυματίας ο 35χρονος – τότε – συνοριοφύλακας Δημήτρης Καρυούδης. Ο με καταγωγή από το Μεγάλο Μοναστήρι, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για μερικές ημέρες, αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματά του παραμονή της γιορτής του, 25 Οκτωβρίου.

Η μνήμη του Δημήτρη Καρυούδη θα τιμηθεί σήμερα, στο πλαίσιο της ετήσιας επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί στη μνήμη των εν ώρα καθήκοντος Πεσόντων Αστυνομικών στη Λάρισα. «Δυστυχώς η σημερινή τιμή στη μνήμη του Δημήτρη Καρυούδη έρχεται μετά από έναν θανάσιμο τραυματισμό συναδέλφου μας της τροχαίας Καρδίτσας του οποίου η κηδεία έγινε χθες. Ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια, υγεία στην οικογένειά του και καλή δύναμη. Έχουμε από το 1984 σχεδόν 140 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, ανάπηρους, είτε από τρομοκρατικές ενέργειες, από επεισόδια ή εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Είναι οι αφανείς ήρωες της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται συνεχώς σε πόλεμο. Αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία αυτά. Συνεχίζουμε να υπηρετούμε την τιμή την ασφάλεια και την υπόληψη του Έλληνα πολίτη, δυστυχώς πολλές φορές δίνοντας και το αίμα μας» δήλωσε στο onlarissa.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Θανάσης Νταβούρας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες