ΛΑΡΙΣΑ

Καπετάνος από την Υπέρεια: «Να μην συμβούν ποτέ ξανά στην περιοχή, οι φυσικές καταστροφές του παρελθόντος»

«Η ετοιμότητα, η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και ειδικά των πλημμυρικών φαινομένων που έχουν πλήξει πολλάκις τα τελευταία χρόνια αρκετές περιοχές της χώρας και ειδικά στο νομό μας την περιοχή της Υπέρειας Φαρσάλων, αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος είναι, μέσω  παρεμβάσεων, να προστατευτεί το χωριό αλλά και η ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων από πλημμυρικά φαινόμενα, που έχουν ως αποτέλεσμα τεράστιες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια και κατοικίες.»

Τα παραπάνω τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Λάρισας Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στην Υπέρεια Φαρσάλων.

Ο Φαρσαλινός πολιτικός περπάτησε στους δρόμους του χωριού και επισκέφτηκε τα καταστήματα και καφενεία της περιοχής, όπου μίλησε με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες για τα προβλήματα της καθημερινότητας . Επιπλέον, στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη υποδομών στην περιοχή για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, δεδομένου ότι η Υπέρεια τα τελευταία τρία  χρόνια έχει υποστεί σημαντικές καταστροφές από κακοκαιρίες και ειδικά από τις κακοκαιρίες «Ιανός», «Διομήδης. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε ότι ζητούμενο αλλά και το πλέον σημαντικό «ανάχωμα» για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων είναι η πρόληψη με τη δημιουργία αλλά και τη τακτική συντήρηση υποδομών. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Χρήστος Καπετάνος στα αντιπλημμυρικά έργα που δρομολογήθηκαν και είναι σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη , Κώστα Αγοραστό, λέγοντας ότι «το μεγάλο αυτό αντιπλημμυρικό έργο, όταν ολοκληρωθεί, θα δώσει οριστική λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή από πλημμύρες».

«Η Υπέρεια Φαρσάλων είναι ένα χωριό με λίγους κατοίκους, που σε μεγάλο ποσοστό ανήκουν στην τρίτη ηλικία. Οφείλουμε να δώσουμε τη φωνή και τη δύναμη στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας, ούτως ώστε να μην αισθάνονται σε καμία περίπτωση αποκλεισμένοι από την κοινωνία. Στόχος της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και όσων ασχολούμαστε με τα κοινά είναι η βελτίωση της καθημερινότητάς τους και των συνθηκών ζωής τους.» τόνισε, ο κ. Καπετάνος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες