ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Και… εγένετο στη Λάρισα ο πρώτος σύλλογος φίλων τσίπουρου και μεζέδων στην Ελλάδα – Τι λέει στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του

Η πανδημία του κορωνοϊού ήρθε και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ανθρωπότητα, επηρεάζοντας τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά ήταν ο αναγκαστικός εγκλεισμός στα σπίτια, προκειμένου ο κόσμος να προστατευθεί από τον θανατηφόρο ιό.

Έτσι, αναγκαστικά και μη, ανεστάλησαν δραστηριότητες και έκλεισαν παντός τύπου μαγαζιά, κόβοντας αγαπημένες συνήθειες πολλών ανθρώπων, όπως παραδείγματος χάριν το… τσίπουρο!

Το κλείσιμο των τσιπουράδικων και η αναγκαστική αποχή από τα μαγαζιά αυτά, δημιούργησαν την ανάγκη σε μια παρέα φίλων από τη Λάρισα να φτιάξουν μία ιδιότυπη συνάθροιση, προκειμένου να νιώθουν ότι είναι όλοι μαζί και απολαμβάνουν το τσίπουρο και τους λαχταριστούς μεζέδες του. Ποιος ήταν αυτός; Να δημιουργήσουν μια ομάδα στο facebook στην οποία ο καθένας να ανεβάζει μία φωτογραφία από το σπίτι του και το τσιπουράκι που πίνει, έτσι ώστε να απολαμβάνουν διαδικτυακά ο ένας την παρέα του άλλου.

Γρήγορα, όμως, η ομάδα προσέλκυσε πάρα πολύ κόσμο απ΄ όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει να απαριθμεί σχεδόν 120.000 μέλη! Η παρέα των φίλων από τη Λάρισα όμως δεν έμεινε μόνο στην διαδικτυακή ομάδα –που σε λίγες μέρες κλείνει αισίως τα δύο χρόνια παρουσίας- αλλά προχώρησαν στην δημιουργία επίσημου συλλόγου με την ονομασία «Τσίπουρο και μεζέδες για μερακλήδες» με έδρα φυσικά την πόλη μας.

Το onlarissa.gr συνάντησε και συνομίλησε με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Χρήστο Χρυσόπουλο, ο οποίος μας ανέλυσε το πώς ξεκίνησε όλο αυτό, πως αποφάσισαν να προχωρήσουν στην δημιουργία του συλλόγου αλλά και τι στόχους έχουν από εδώ και πέρα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Τσίπουρο και μεζέδες για μερακλήδες» κ. Χρήστος Χρυσόπουλος

Συνέντευξη στον Θοδωρή Τσέτσιλα

– Κύριε Χρυσόπουλε, πως σας γεννήθηκε η ιδέα να ξεκινήσετε όλο αυτό με το τσίπουρο;

«Όλο αυτό με την ομάδα του τσίπουρου ξεκίνησε μέσα στην βαθιά καραντίνα, συγκεκριμένα στις 18 Φεβρουαρίου του 2021. Αγαπάμε το τσίπουρο από μικροί και επειδή δεν μπορούσαμε να μαζευτούμε σαν παρέα τα τέσσερα – πέντε άτομα που είμαστε και να πάμε στα τσιπουράδικα και ο καθένας έπινε στο σπίτι του, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την ομάδα στο facebook «Τσίπουρο και μεζέδες για μερακλήδες», στην οποία ο καθένας να ανεβάζει μια φωτογραφία και να γινόμαστε με αυτόν τον τρόπο μια παρέα».

– Και όπως φαίνεται είχε μεγάλη επιτυχία…

«Τεράστια θα έλεγα, καθώς σε λίγες μέρες η ομάδα συμπληρώνει τα δύο χρόνια ζωής και έχει φτάσει να έχει σχεδόν 120.000 μέλη απ’ όλη την Ελλάδα. Φυσικά μέσα είναι και πάρα πολλοί Λαρισαίοι, όπως και Έλληνες από το εξωτερικό που λατρεύουν το τσίπουρο και νοσταλγούν το εθνικό μας ποτό και την παρέα στο τσιπουράδικο».

– Και μετά απ’ όλη αυτήν την επιτυχία, προχωρήσατε στην ίδρυση επίσημου συλλόγου με το ίδιο όνομα. Μιλήστε μου γι’ αυτό.

«Επειδή είδαμε πως η ομάδα που είχαμε δημιουργήσει είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο και πολλά μέλη μας απ’ όλη την Ελλάδα μάς ζητούσαν να συναντηθούμε και να γνωριστούμε, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ίδρυση συλλόγου με το ίδιο όνομα «Τσίπουρο και μεζέδες για μερακλήδες». Από το Σεπτέμβριο του 2022 είμαστε και επίσημα σύλλογος που αφορά μόνο το τσίπουρο και κανένα άλλο ποτό. Και όλο αυτό με το σύλλογο το κάναμε, καθώς σκοπεύουμε να κάνουμε μία μεγάλη εκδήλωση που θα αφορά καθαρά το τσίπουρο, στην οποία θα μπορέσουμε να προσκαλέσουμε για να γνωριστούμε τα μέλη που βρίσκονται μέσα στην ομάδα. Και επειδή αυτό απαιτεί τη δέσμευση δημόσιου χώρου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, έπρεπε να γίνουμε σύλλογος για να απευθυνθούμε στους αρμόδιους και να μας παραχωρήσουν χώρο για την διοργάνωση».

– Έχετε να μου δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την εκδήλωση που προγραμματίζετε;

«Η εκδήλωση αυτήν θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, στη Λάρισα φυσικά απ’ όπου ξεκίνησε η ομάδα, έχουμε και τη στήριξη των αρμόδιων φορέων της πόλης, προκειμένου να γίνει μία μεγάλη γιορτή του τσίπουρου και να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη γίνεται απ’ όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν σε αυτή την μεγάλη εκδήλωση».

Ο κ. Χρήστος Χρυσόπουλος με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Βαγγέλη Κατούδη

– Πόσα άτομα απαριθμεί αυτή τη στιγμή ο σύλλογος και πως μπορεί κάποιος να γίνει μέλος;

«Αυτήν την στιγμή στον σύλλογο είμαστε γύρω στα 25 άτομα. Επειδή είμαστε όμως ακόμη στην αρχή και υπάρχουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν, δεν προσθέτουμε ακόμη καινούρια άτομα. Σιγά-σιγά όμως σε λίγο καιρό θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να βάζουμε και νέο κόσμο στο σύλλογό μας».

– Έχετε κάποιους άλλους στόχους και όνειρα που να προέκυψαν μέσα από τη δημιουργία του συλλόγου;

«Σίγουρα έχουμε κάποιες ιδέες που θέλουμε να τις υλοποιήσουμε, έχουμε κάνει ήδη επισκέψεις σε κάποια κελάρια και αποστακτήρια που φτιάχνουν τσίπουρο, και προσπαθούμε μέσω του συλλόγου να κάνουμε διάφορες εκδρομές, τις οποίες δεν θα τις κάναμε ποτέ μάλλον και δεν θα γνωρίζαμε όλο αυτόν τον κόσμο που παρασκευάζει το τσίπουρο, πως το φτιάχνει, τι μυρωδικά βάζει μέσα κλπ. Για εμάς που αγαπάμε το τσίπουρο, όλο αυτό είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και θα συνεχίσουμε να κάνουμε εκδρομές για να γνωρίζουμε συνέχεια καινούριο κόσμο που έχει την ίδια αγάπη μ’ εμάς».

– Σας ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα.

«Εγώ ευχαριστώ».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες