ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συνάντηση αγροτών με κυβερνητικό κλιμάκιο στην Αθήνα “έβγαλε” η σύσκεψη με Γεωργαντά στον Τύρναβο (φώτο – βίντεο)

Τι δήλωσαν μετά το τέλος αυτής Γεωργαντάς, Μαρούδας, Τσικριτσής

Συνάντηση αγροτών με κυβερνητικό κλιμάκιο εντός της επόμενης εβδομάδας “έβγαλε” η συνάντηση που είχε νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής αντιπροσωπεία των αγροτών των μπλόκων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά στο δημαρχείο Τυρνάβου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα.

Η συζήτηση διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, και αποφασίστηκε τα θέματα που έθεσαν οι αγρότες στον κ. Γεωργαντά και αφορούν κυρίως το κόστος παραγωγής και τις αποζημιώσεις να συζητηθούν εκτενέστερα σε συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα εντός της ερχόμενης εβδομάδας, παρουσία και άλλων υπουργών, προκειμένου να βρεθεί η “χρυσή” τομή που θα ικανοποιεί τα αιτήματα των αγροτών.

Λίγο μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε “πως είχαμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση για πάνω από δύο ώρες και ανανεώσαμε το ραντεβού για την Αθήνα το επόμενο διάστημα, για να δούμε ειδικότερα τα θέματα του πρωτογενούς τομέα, παρουσία αν χρειαστεί κι άλλων υπουργών”.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας επεσήμανε πως “μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ζητήσαμε και θα γίνει στην Αθήνα συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Ενέργειας και ενδεχομένως και Ανάπτυξης, και καλούμε τους συναδέλφους αγρότες να συνειδητοποιήσουν πως η δύναμη του αγώνα κρίνεται στη συμμετοχής τους, και ότι μόνο μέσα από τον αγώνα θα μπορέσουμε να έχουμε κατακτήσεις και να δούμε ανακούφιση στα προβλήματα που ταλανίζουν τις ζωές μας και τις καλλιέργειές μας και αφορούν κυρίως το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων”.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής υπογράμμισε πως “πήραμε κάποιες απαντήσεις για την περιοχή μας, οι οποίες νομίζουμε πως ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί, όπως για τα ροδάκινα, τα βερίκοκα και τα νεκταρίνια, και θέσαμε και το ζήτημα για τα αχλάδια και τα σταφύλια. Εμείς είμαστε στο δρόμο του αγώνα, απαιτούμε να μην υπάρξουν αδικίες μεταξύ συναδέλφων, όλα τα προϊόντα έχουν πληγεί και να υπάρξουν αποζημιώσεις που θα καλύπτουν το χαμένο εισόδημα”.

Δείτε φωτογραφίες από τη σύσκεψη:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες