ΛΑΡΙΣΑ

Συνεργασία Χαρακόπουλου με Αγοραστό για εκσυγχρονισμό του ΤΟΕΒ Ταουσάνης: Στόχος η εξοικονόμηση νερού και κόστους άρδευσης

«Για να μπει στις σωστές βάσεις και να προχωρήσει το έργο του εκσυγχρονισμού του ΤΟΕΒ Ταουσάνης, με στόχο την εξοικονόμηση νερού και κόστους άρδευσης, απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών και κυρίως της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο σκοπός του εκσυγχρονισμού είναι σύμφυτος με τα δεδομένα της εποχής μας, εστιάζοντας στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τη χρήση των υπόγειων νερών για άρδευση και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Πιστεύω ότι η αγαστή συνεργασία με τον φίλο Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, δεδομένης και της εμπειρίας της Περιφέρειας σε έργα που ανταποδίδουν, διασφαλίζει την επιτυχία της προσπάθειας. Επιθυμούμε το εύλογο αίτημα της διοίκησης των αρδευτών του ΤΟΕΒ Ταουσάνης για αρτιότερη αξιοποίηση του υπάρχοντος νερού και οικονομία μέσω βελτιώσεων στο δίκτυό του, να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την συνάντηση που είχε μαζί με το Δ.Σ. του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Ταουσάνης, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αντικείμενο της συνάντησης, σε συνέχεια της επίσκεψης του Θεσσαλού πολιτικού και εκπροσώπων της διοίκησης του ΤΟΕΒ στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών και Ενωσιακών πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, ήταν να διευκρινιστούν οι επιμέρους παράμετροι που υπεισέρχονται στην υλοποίηση του σχεδίου για το έργο στην περιοχή ευθύνης του ΤΟΕΒ Ταουσάνης. Στη συνάντηση τέθηκαν οι δράσεις που απαιτούνται σε τοπικό επίπεδο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία ουσιαστικά θα υλοποιήσει και το έργο. Όπως τονίστηκε, ο περιορισμένος χρόνος που υφίσταται για την ολοκλήρωση των μελετών και την υποβολή του φακέλου του έργου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις υπηρεσίες του Υπουργείου, δεν επιτρέπει καμία χρονοτριβή. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν την εμπειρία να ανταποκριθούν στο στενό χρονοδιάγραμμα, αλλά είναι απαραίτητο να συμφωνηθεί και να τηρηθεί η στενή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς του ΤΟΕΒ Ταουσάνης ο πρόεδρος κ. Γιώργος Διαμάντης, ο αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Παπαστυλιαννίδης, ο γραμματέας κ. Αχιλλέας Μπάγκας, ο ταμίας κ. Ζαχαρίας Παρτάλας, τα μέλη κ.κ. Νίκος Παπαδόπουλος και Δημήτρης Φιλίνδρας, το στέλεχος του Οργανισμού κ. Αχιλλέας Σταυροθεόδωρος, καθώς και ο μελετητής του ΤΟΕΒ κ. Κώστας Σέγγης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες