ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος με ΕΣΠΕΛ για Ν/Σ Άμυνας: Αντιμετώπιση εκκρεμοτήτων που αφορούν στους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων

«Το ανθρώπινο δυναμικό είναι η ψυχή των ενόπλων δυνάμεων. Με τους εκπροσώπους τους βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με στόχο την αντιμέτωπη χρόνιων εκκρεμοτήτων που αφορούν στο προσωπικό. Τις παρατηρήσεις τους για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που κατατέθηκε στη Βουλή, με ρυθμίσεις για τους ένστολους, τις έχω ήδη θέσει τόσο στον εισηγητή της κυβερνητικής πλειοψηφίας κ. Νικόλαο Μανωλάκο, όσο και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ευελπιστώ, ότι, μετά και την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 71 για το αμετάθετο των συνδικαλιστών θα υπάρξουν περαιτέρω βελτιώσεις». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ένωσης Λάρισας (ΕΣΠΕΛ).

Οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών ζήτησαν εκ νέου από τον κυβερνητικό βουλευτή να μεταφέρει τους προβληματισμούς τους για ζητήματα που αγγίζουν πολλούς συναδέλφους τους και πρέπει να αντιμετωπιστούν με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας.

Όπως επεσήμαναν, κομβικής σημασίας είναι θέματα που αφορούν τους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ). Πιο συγκεκριμένα αυτά αφορούν την κατάργηση των ορίων ηλικίας του Ν.445/1974 και τη δυνατότητα, για όσους ΕΠΟΠ επιθυμούν, να αιτηθούν την παραμονή τους πέραν των 50 ετών, καθώς και την τροποποίηση του Ν.2936/2001 ώστε να προάγονται στο βαθμό του Ανθυπασπιστή με τη συμπλήρωση οχτώ (8) ετών στον βαθμό του Αρχιλοχία.

Επίσης, μεταξύ των θεμάτων που έθεσαν, ήταν η συμπερίληψη στο νομοσχέδιο προβλέψεων για τη βαθμολογική και μισθολογική αποκατάσταση των Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων. Πιο συγκεκριμένα, το ζήτημα αφορά τους υπαξιωματικούς, αποφοίτους των ΑΣΣΥ (Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών), οι οποίοι σε σχέση με άλλες κατηγορίες συναδέλφων τους δεν απολαμβάνουν την ανάλογη εξέλιξη, φτάνοντας κατά την αποστρατεία τους μέχρι τον βαθμό του Λοχαγού. Σε συμμόρφωση με την υπ΄ αριθμ. 1578/30 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών του Σεπτεμβρίου του 2021, ζήτησαν να υπάρξει μέριμνα στο εν λόγω νομοσχέδιο, ώστε οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ να έχουν αποστρατευτικό βαθμό Συνταγματάρχη.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους της ΕΣΠΕΛ ήταν ο πρόεδρος κ. Πέτρος Μούστος, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Δημήτρης Μπαζούκης, ο ταμίας κ. Κώστας Γκουμότσιος και το μέλος κ. Βίκτωρ Τσούκας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες