ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αυτό είναι το μοιραίο Phantom που έπεσε στην Ανδραβίδα – Η σχέση του με τη Λάρισα και η ειρωνεία της τύχης (φωτό)

Νεκρός ένας από τους δύο πιλότους - Με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινή γνώμη τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιόνιο, μετά την πτώση μαχητικού αεροσκάφους F-4 με δύο χειριστές της 338 Μοίρας «Άρης», ανοιχτά του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Ήδη είδαν το φως της δημοσιότητας οι εικόνες από τα πρώτα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, ενώ κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των δύο ιπτάμενων που εκτελούσαν πτήση «χαμηλής ναυτιλίας», δηλαδή σε χαμηλό ύψος.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε βρεθεί στη Λάρισα το περασμένο φθινόπωρο στο πλαίσιο της έκθεσης στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης για τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Μάλιστα, η ειρωνία της τύχης είναι όπως διηγείται στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη της εορταστικής περιόδου, ο ίδιος και συνάδελφοί του πραγματοποίησαν με το συγκεκριμένο σκάφος Σχολείο Διάσωσης Ιπταμένων.

Δείτε φωτογραφίες από το αεροσκάφος στη Λάρισα:

Νεκρός ένας από τους δύο πιλότους του Phantom

Τραγική εξέλιξη είχε δυστυχώς η συντριβή του αεροσκάφους F4 Φάντομ που κατέπεσε νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο χειριστών του μαχητικού αεροσκάφους είναι νεκρός, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία για τον δεύτερο χειριστή ο οποίος αγνοείται.

Πρόκειται για έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν οι δύο χειριστές του Φάντομ της 338 Μοίρας, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό ποιανού η σορός έχει εντοπιστεί.

Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με την ελπίδα ο άλλος χειριστής του αεροσκάφους να βρεθεί ζωντανός.

Διαβάστε επίσης:

Φάντομ: Ποιο είναι το μαχητικό που έπεσε – Πότε ήρθαν στην Ελλάδα

Ανδραβίδα: Σε τεχνική βλάβη αποδίδει τη συντριβή του Φάντομ ο Βασίλης Γεωργούσης

Ανδραβίδα: Συνετρίβη μαχητικό Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες