ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Θέλω κι εγώ γερό σχολείο»: Μαθητές από τη Φαλάνη διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Δημαρχείο Λάρισας – Με πρόβλημα η σκεπή, δεν έγιναν οι επισκευές (φωτό – βίντεο)

Φωνάζοντας ρυθμικά το σύνθημα «θέλω κι εγώ γερό σχολείο», πλήθος μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο της Φαλάνης βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από το Δημαρχείο Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο τους και ζητώντας την άμεση ανέγερση νέου σύγχρονου δωδεκαθέσιου εκπαιδευτικού συγκροτήματος.

Το ότι υπάρχει πρόβλημα με τη στέγη που επισημάνθηκε από αρχές Νοεμβρίου, αλλά δεν έγιναν ακόμη οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, τόνισε σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης κ. Ρένος Καριώτης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «ήρθαμε να κάνουμε μία ειρηνική διαμαρτυρία για να αναδείξουμε το πρόβλημα που υπάρχει στη στέγη του νέου κτηρίου το οποίο έμεινε από το σεισμό και είναι τα μισά παιδιά κάτω από αυτή τη στέγη. Ήρθε ένα έγγραφο από τις 2 Νοεμβρίου που λέει ότι υπάρχει πρόβλημα. Αποφασίσαμε να περιμένουμε να γίνουν εργασίες. Είχαμε προφορικές δεσμεύσεις ότι μέσα στα Χριστούγεννα θα γίνουν, όμως δεν έγιναν. Τώρα ο καιρός χαλάει, δεν ξέρουμε πώς μπορεί να αντιδράσει η σκεπή σε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο. Εμάς το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η γρήγορη επίλυση του προβλήματος γιατί από κάτω υπάρχουν ανθρώπινες ζωές. Θέλουμε ένα νέο σύγχρονο δημοτικό σχολείο για να μπουν αυτές οι ψυχούλες μέσα».

Δείτε τη δήλωσή του:

Ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Δείτε τα βίντεο:

Δείτε video και φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία:

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Τσέτσιλας / Φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες