ΛΑΡΙΣΑ

Ο Λαρισαίος προγνώστης καιρού Φάνης Χατζηγριβας για την επικείμενη κακοκαιρία – Από που αναμένεται να περάσει, ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν»

Αναλυτικά στοιχεία για το επικείμενο τριήμερο κακοκαιρίας στη χώρα, δίνει ο Λαρισαίος προγνώστης – αναλυτής καιρού Φάνης Χατζηγρίβας.

Αναλυτικά αναφέρει: «Ιδιαίτερα ισχυρά φαινόμενα θα σημειωθούν την Πέμπτη,  σταδιακά από νωρίς το πρωί Αρχικά σε τμήματα του Ιονίου (Κυρίως νότιο), Πελοπόννησο, Στερεά, Δυτική και βόρεια Αττική, Θεσσαλία, Ήπειρο και μέχρι το βράδυ σε Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και στα νησιώτικα του βόρειο ανατολικού Αιγαίου.

Στις άνω περιοχές τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικών χαλαζοπτώσεων ,και ριπαίων ανέμων, κατά την ώρα έξαρσης αυτών.

Ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά της Στερεάς, ιδιαίτερα χαμηλά υψόμετρα της Θεσσαλίας, Ηπείρου και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσων αφορά  τις άνω περιοχές.

Χιονοπτώσεις επίσης θα σημειωθούν στα αστικά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, και το βράδυ τοπικά χιονόνερο η χιόνι και σε τμήματα της Ξάνθης και Κομοτηνής.

Αυξημένη πιθανότητα για λίγες ώρες να χιονίσει και στην πόλη των Ιωαννίνων το πρωί.

Σε γενικές γραμμές στο σύνολο της Μακεδονίας οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Αυξημένη πιθανότητα χιονόνερο η ακόμη και χιόνι (Καλαμπάκα) να δούνε και σχεδόν πεδινές περιοχές της Δυτικής, βόρειας και βόρειο ανατολικής Θεσσαλίας, όπως και περιοχές της Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας.

Αυξημένη πιθανότητα επικίνδυνων φαινομένων (καταιγίδες) στο Νότιο Ιόνιο, Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Χαλκιδική, Θράκη και νησιώτικα βόρειο ανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα, είναι λιγότερα, αλλά παρ όλα αυτά τοπικά θα υπάρχουν έντονες εξάρσεις.

Θερμοκρασία σε ραγδαία πτώση κατά την ώρα των φαινομένων.

Αρκετά ιδιαίτερο, και ύπουλο το σύστημα που θα μας επηρεάσει αυτό το τριήμερο.

Όλα θα κριθούν σχετικά με το ποσό χρόνο θα, παραμείνει στάσιμο στο Ιόνιο, και τι αποκλίσεις θα υπάρξουν στη θέση αυτού.

Δυστυχώς ομως στο σύνολο των προγνωστικών μοντέλων δεν υπάρχει σημείο σύγκλισης, και συμφωνία.

Αν κρατήσουμε την περίπτωση που παραμείνει στάσιμο τότε τα πράγματα θα, είναι χειρότερα, τόσο για τα νησιώτικα του Ιουνίου, σύνολο σχεδόν δυτικού κορμού και τη Θεσσαλία και πιθανώς επικίνδυνα.

Σε περίπτωση που κινηθεί γρήγορα τότε σίγουρα θα έχουμε αποσυμφόρηση στο νότιο Ιόνιο, και πέριξ περιοχών πατραικου κόλπο όσων αφορά τα ακραία φαινόμενα, ανεβάζοντας όμως για μικρότερο χρόνο τον υετο στο βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτικη Μακεδονία με ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις. (ΔΥΤΙΚΗ Μακεδονία).

Αυτή η περίπτωση φυσικά θα έχει αντίκτυπο και ατα υπόλοιπα ηπειρωτικά της κεντρικής και νότιας χώρας με λίγο πιο εξασθενημενα φαινόμενα. (ΙΣΧΥΡΑ ΟΜΩΣ ).

Σε κάθε περίπτωση όμως το σύστημα θα επιβαρύνθει με  έξτρα υγρασία με το που θα περάσει στα παράκτια της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας (Παράκτια Μαγνησίας, Λαρίσης, Πιερίας).

Έτσι σίγουρα οι άνω περιοχές σε δεύτερη φάση, και στην πορεία  τμήματα των Σποράδων, Χαλκιδικής, Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και νησιωτικων τμημάτων του βόρειο ανατολικού Αιγαίου ,θα περάσουν αρκετά δύσκολες στιγμές προς το βράδυ Πέμπτης μέχρι ξημερώματα Παρασκευής.

Φυσικά όπως έχω αναφερθεί και σε προηγούμενες αναρτήσεις, αρκετές θα είναι οι περιοχές που θα έχουν εξίσου έντονα φαινόμενα με αυξομειώσεις στην ένταση.

Περιμένουμε λοιπόν εκπλήξεις, είτε με λιγότερα φαινόμενα σε περιοχές που περιμέναμε ισχυρά, η και το αντίθετο.

Όπως και να έχει όμως η δέουσα προσοχή πρέπει να υπάρχει από όλους μας φίλοι μου».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες