ΛΑΡΙΣΑ

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι Δήμαρχοι Τεμπών και Κιλελέρ – Τι συζήτησαν

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά επισκέφθηκε χθες Δευτέρα 23 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αμπελακίων κ. Ζήση Γκανάτσιο και τον Πρόεδρο της κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλη Γκουντή. Παρών στη συνάντηση ήταν ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Δήμαρχος του Δήμου Κιλελέρ κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος.

Οι δήμαρχοι των Δήμων Τεμπών και Κιλελέρ, μετέφεραν την απογοήτευση των καστανοπαραγωγών για την χορήγηση αποζημίωσης 150 €/στρέμμα και ζήτησαν τις δυνατότητες μεγαλύτερης αποζημίωσης, γιατί η εν λόγω αποζημίωση των 150€ δεν καλύπτει στο ελάχιστο το κόστος παραγωγής, το οποίο με μετριοπαθείς εκτιμήσεις ανέρχεται σε 750 € / το στρέμμα. Οι δύο δήμαρχοι ανέλυσαν διεξοδικά και με κάθε λεπτομέρεια στον Υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη δυναμική καλλιέργεια και απαίτησαν μεγαλύτερη χρηματοδότηση. Για το κάστανο, ο Υπουργός έχει ήδη καταγράψει τις απόψεις και τα προβλήματα, ενώ εδώ και αρκετό καιρό, από τη μέρα του προβλήματος είχε ήδη προγραμματίσει επαφές με τον ΕΛΓΑ, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Ινστιτούτο Δασικών ερευνών) και εστίασε στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης στην καταπολέμηση των ασθενειών γενικότερα, ώστε να μην υπάρχουν τα ίδια προβλήματα και τις επόμενες χρονιές.

Στη συνέχεια ο κ. Μανώλης, ζήτησε από τον κ. Γεωργαντά την τροποποίηση της νέας ΚΑΠ σχετικά με την ενίσχυση των αγροτικών προϊόντων με κέλυφος, τα οποία αποκλείονται με την ισχύ της νέας ΚΑΠ. Επίσης ζητήθηκε, για μία ακόμη φορά, από τον Υπουργό, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, να καλυφθούν με αποζημίωση και οι ελαιοπαραγωγοί για την ακαρπία του έτους 2021.

Τέλος, οι δύο Δήμαρχοι Τεμπών και Κιλελέρ κατέθεσαν την αγωνία και τον προβληματισμό των αμυγδαλοπαραγωγών των περιοχών τους, για τις πολύ χαμηλές τιμές διάθεσης του αμυγδάλου, ζητώντας από τον κ. Γεωργαντά να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, ώστε να αποζημιωθούν οι αμυγδαλοπαραγωγοί για τις απώλειες του εισοδήματός τους.

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης ανέφερε ότι “είναι η πολλοστή φορά που επισκέπτομαι τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά για τα τοπικά προϊόντα του Δήμου μας και τα διάφορα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω καιρού ή κάποιας ασθένειας, αλλά και διάθεσης των προϊόντων. Η συνεργασία μας με την κάθε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εδώ και τριάμιση χρόνια είναι αξιόλογη και άριστη. Τον ευχαριστούμε θερμά, διότι πάντα είναι κοντά σε όλους τους παραγωγούς του Δήμου Τεμπών, ανεξαρτήτως προϊόντος.

Ο κ. Υπουργός μας άκουσε προσεκτικά και αποδέχθηκε με σεβασμό την αγωνία των παραγωγών του κάστανου, της ελιάς και του αμυγδάλου και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να σκύψει στα συγκεκριμένα προβλήματα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν, μία δίκαιη απόφαση για όλους.

Ως Δήμαρχος Τεμπών και ως δημοτική Αρχή το αποδεικνύουμε με πράξεις και καθημερινά, ότι είμαστε πάντα στο πλευρό των αγροτών μας, στους ανθρώπους του κόπου, του μόχθου και της παραγωγής.

Είμαστε στο πλευρό τους, είμαστε δίπλα σε κάθε αγώνα τους”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες