ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών – Πλήθος κόσμου στην ημερίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (φώτο – βίντεο)

Την ημερίδα με θέμα «Ο δάσκαλος: χθες, σήμερα, αύριο» διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με σκοπό να τιμηθούν οι εκπαιδευτικοί, καθώς και όσοι συντέλεσαν και συντελούν στην εκπαίδευσή τους.

Η ημερίδα – αφιέρωμα έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών που πέρασε και την επικείμενη Εορτή των Τριών Ιεραρχών και απευθυνόταν στο σύνολο των εν ενεργεία και των αφυπηρετησάντων εκπαιδευτικών, αλλά και στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Π. Ε. Λάρισας.

Σε δήλωση της, η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου τόνισε πως “πραγματοποιούμε σήμερα αυτήν την ημερίδα προκειμένου να αναδείξουμε το πολυδιάστατο και σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες τους επί σειρά ετών, αλλά ταυτόχρονα να αναδειχθεί η προσφορά των καθηγητών της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας στο πέρασμα του χρόνου”.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν:

  • ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιος Τσιάκαλος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η αξία των εκπαιδευτικών στη σημερινή εποχή»,
  • ο Αν. Καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας, Ιστορίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης και Διδακτικής της Ιστορίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Αντώνιος Σμυρναίος, του οποίου η εισήγηση είχε τίτλο: «Ο Παιδαγωγός του μέλλοντος: ένα διερευνητέο αίνιγμα»
  • και ο Επίτιμος Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και πρ. Διευθυντής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας, κ. Γεώργιος Γκουράβας, ο οποίος παρουσίασε το θέμα: «Η Εκπαίδευση των δασκάλων του χθες: Η Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας».

Κατά την Ημερίδα τιμήθηκε η προσφορά των Καθηγητών της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν και υπηρετούν στον τόπο μας και απονεμήθηκαν σε αυτούς τιμητικοί έπαινοι.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι χορωδίες του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, οι οποίες μαζί με εκπαιδευτικούς ερμήνευσαν τραγούδια με θέμα την πολύτιμη προσφορά του εκπαιδευτικού, ενώ μαθητές/τριες απήγγειλαν σχετικά ποιήματα.

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες