ΛΑΡΙΣΑ

Δείτε φωτογραφίες: Αυτές είναι οι Λαρισινές επιχειρήσεις που ξεχώρισαν το 2022 και βραβεύτηκαν από το Επιμελητήριο για την λαμπρή πορεία τους

Τις επιχειρήσεις που έχουν διαγράψει διακεκριμένη πορεία στο χώρο του επιχειρείν βράβευσε απόψε, το βράδυ του Σαββάτου η διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητητηρίου Λάρισας.

Σημαντικοί Λαρισαίοι επιχειρηματίες παραβρέθηκαν στο Κέντρο Δεξιώσεων “Βερσαλίες” λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη για να λάβουν την τιμητική πλακέτα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου που επέστρεψε επισήμως μετά από τρία ολόκληρα χρόνια αποχής. Το παρών έδωσαν πολιτικοί παράγοντες του τόπου.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι εξής:

ΖΑΒΑΛΟΣ  ΑΕ

Η ΖΑΒΑΛΟΣ – Cartontec ΑΕ ιδρύθηκε το 1991 λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή Μοδεστού και είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη βιομηχανία, με δυναμική παρουσία στον κλάδο των χάρτινων συσκευασιών, με εξειδίκευση στην παραγωγή κυματοειδούς χαρτονιού, χαρτοκιβωτίων και χαρτοτελάρων καθώς και παρελκόμενων υλικών συσκευασίας από χαρτόνι με την χρήση της τελευταίας τεχνολογίας.

Το βραβείο παρέλαβε η κ. Φρειδερικη Ζάβαλου

Ο πλήρως αναβαθμισμένος μηχανολογικός εξοπλισμός δίνει την δυνατότητα παραγωγής μιας ευρείας γκάμας προϊόντων υψηλής ποιότητας που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πελατών της για την ασφαλέστερη αποθήκευση και μεταφορά των προϊόντων τους.

SOLIS Α.Τ.Ε

Η εταιρία SOLIS A.E. δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών από το 2004 και κατατάσσεται ανάμεσα στις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρίες, με στόχο πάντα την σταθερά ανοδική πορεία.

Σε αυτό συντέλεσε ο διαρκής στόχος των ιδρυτικών της στελεχών, πολιτικών μηχανικών Χρήστου Καρκαντού και Στέφανου Λιάπη όπως και του ηλεκτρολόγου μηχανικού Νίκου Χαρισούλη, που είναι η κάλυψη των αναγκών του πελάτη και η λειτουργική αξία του κατασκευαστικού έργου είτε πρόκειται για ιδιωτικό, είτε για δημόσιο.

Το βραβείο παρέλαβε o κ. Στέφανος Λιάππης

H εταιρία κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 4ης τάξης του ΜΕΕΠ σε όλες τις κατηγορίες έργων και στεγάζεται στα ιδιόκτητα γραφεία της στην οδό Παπακυριαζή 64 στη Λάρισα. Δραστηριοποιείται στους τομείς των βιομηχανικών  κτιρίων , των οικοδομικών έργων, των αναπλάσεων – έργων υποδομών και της ανθρώπινης επαφής.

Α.ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ – Π.ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ Ο.Ε

Παντρεύοντας την παράδοση με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, παρασκευάζει με μεράκι σπιτικά γλυκά και  ζυμαρικά, κουραμπιέδες, λουκούμια, χαλβά φαρσάλων, γλυκά κουταλιού και ταψιού με την εγγύηση της ποιότητας και της τεχνογνωσίας που χαρακτηρίζει την δραστηριότητα της εταιρείας από το 1950.

Το βραβείο παρέλαβε η κ. Παρασκευή Καταραχιά

Το κεντρικό της κατάστημα βρίσκεται στη Λαμία, στην οδό Όθωνος 1.

ΙΝΟΧ DESIGN ΚΑΤΕRIS Α.Ε

Η IDK αποτελεί σήμερα μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής μηχανημάτων, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της βιομηχανίας – βιοτεχνίας τα τελευταία 35 χρόνια.

Τα τελευταία 25 χρόνια έχει εξειδικευτεί στο τομέα των ανοξείδωτων κατασκευών και της υποστήριξης κατασκευής βιομηχανικών έργων και ειδικότερα στο σχεδιασμό και την κατασκευή μηχανημάτων για βιομηχανίες τροφίμων και εξοπλισμού για βιομηχανίες τροφίμων.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Ιωάννης Κατέρης

Αποστολή της η ανάπτυξη πετυχημένων μονάδων γάλακτος, η αναμόρφωση οποιασδήποτε μονάδας γάλακτος – τροφίμων σε σύγχρονη και ανταγωνιστική, σύμφωνα πάντα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Έχει διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 16 χώρες.

DETOX AE

Την εμπειρία De-Tox  την έχουμε γευτεί όλοι.  Η εμπειρία De-Tox είναι κάτι παραπάνω από εμμονή στην ποιότητα των ροφημάτων μας. Είναι η ενέργεια και το ευχάριστο περιβάλλον, είναι οι κεφάτοι εργαζόμενοι και η αγάπη προς όλους εμάς που μεταφράζεται σε άψογη εξυπηρέτηση.

Η εταιρεία επενδύει  στη γνώση και την εξέλιξη των baristas, γι’ αυτό οι άνθρωποί της παρακολουθούν συνεχή σεμινάρια πρακτικής και θεωρητικής  εκπαίδευσης  για να γνωρίζουν όλες τις νέες τάσεις στον καφέ.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Άκης Μεσσής

Ένα συγκροτημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης  προσφέρει τη δυνατότητα αφομοίωσης της κουλτούρας της εταιρείας, η οποία επενδύει σε άτομα που έχουν θέληση για γνώση και διάθεση για εξέλιξη, άτομα που διψούν να ζήσουν νέες εμπειρίες σε άριστα συγκροτημένο επαγγελματικό περιβάλλον. «Στα De-Tox μας αρέσει να χαμογελάμε» είναι η φιλοσοφία της εταιρείας.

BRETAS ΕΠΕ

Έπειτα από πολυετή πείρα στον χώρο των τροφίμων ο Νικόλαος Μπρέτας ίδρυσε το 1995 την εταιρία «Μπρέτας Β. Νικόλαος» η οποία το 2001 μετατράπηκε σε «ΒRETAS ΕΠΕ» με ευρύτερο αντικείμενο και δυναμικότερους στόχους.

Η εταιρία εδρεύει στο 9° χιλ. Λάρισας – Αγιας σε νέες υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και δραστηριοποιείται κυρίως στη διεθνή αγορά. Τι κάνει;  Επεξεργάζεται, τυποποιεί και εμπορεύεται αγροτικά προϊόντα (ελιές, πιπεριές, λιαστή ντομάτα, μανιτάρια) βιολογικής και συμβατικής καλλιέργειας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πρώτων υλών αγοράζεται απευθείας από παραγωγούς σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η επιχείρηση και μεταφέρονται σύμφωνα με τις διατάξεις υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων στο υποκατάστημα στα Μύρα Λάρισας όπου υφίσταται το πρώτο στάδιο επεξεργασίας (ωρίμανση, διαλογή, εκπυρηνωση).

Στην συνέχεια οι πρώτες ύλες μεταφέρονται στην κεντρική παραγωγική μονάδα στη Λάρισα όπου γίνεται η τυποποίηση και η συσκευασία σε μεταλλικά δοχεία, γυάλινα βάζα, πλαστικά σκαφάκια, πλαστικές σακούλες με κενό αέρος.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Βάιος Μπρέττας

Κύριος στόχος της εταιρίας είναι η ανάπτυξη της στο χώρο της βιομηχανίας τροφίμων και η δημιουργία ενός brand  που θα είναι συνυφασμένο με την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και την απόλυτη ικανοποίηση των αναγκών του καταναλωτικού κοινού. Για την επίτευξη αυτού του στόχου η «ΒRETAS ΕΠΕ» επενδύει συνεχώς σε συστήματα διαχείρισης και διασφάλισης ποιότητας, σε τεχνολογικό εξοπλισμό, σε ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και στην δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων και συσκευασιών.

ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΑΕ

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινάει το 1998 με τη λειτουργία του Ιπποκράτειου δυναμικότητας 80 κλινών. Το 2000 η πρώτη επέκταση αυξάνει τη δυναμικότητα του στις 160 κλίνες και το 2007 η νέα  επέκταση στις 237 κλίνες.

Το 2008 Ίδρυση και λειτουργεί το  Απολλώνειο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης δυναμικότητας 80 κλινών, το 2009 επεκτείνεται και αυξάνει τη δυναμικότητα του στις 188 κλίνες και το  2013 η  Νέα Πτερυγα Ιπποκρατείου αυξάνει τις  κλίνες στις 300.

Το 2014 ιδρύεται  το  Excellency Physiotherapy Centers, Ημερήσια μονάδα Φυσικοθεραπείας και Αποκταστασης- Dubai, UAE και το 2017 ξεκινάει η κατασκευή του  Θριάσιου Ιατρικού Κέντρου,  δυναμικότητας 300 κλινών  αποκατάστασης στην  Ελευσίνα.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Ιωάννης Παπαστεργίου    

Το Απολλώνειο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας σε ασθενείς που πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, καρδιαγγειακού, ερειστικού, αναπνευστικού συστήματος, και οι οποίοι βρίσκονται στο αρχικό και ενδιάμεσο στάδιο μίας νόσου που τους προκαλεί δυσκολία στην βάδιση, την κίνηση και την αυτουπηρέτηση τους, ασθενείς οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα έλλειμμα, μία ανικανότητα ή μία αναπηρία.

Οι υπηρεσίες τους  ξεκινούν από την άμεση αντιμετώπιση των τραυματισμών και του πόνου και ολοκληρώνονται με συμβουλές πρόληψης και αλλαγές στον τρόπο ζωής, με στόχο την πνευματική και σωματική τους υγεία. “Σκοπός μας δεν είναι μόνο η αποκατάσταση των παθήσεων, αλλά να προσφέρουμε σε κάθε ασθενή μια εναλλακτική προσέγγιση στην καθημερινή του ζωή που θα τον βοηθήσει να παραμείνει υγιής αφού θα έχει ολοκληρώσει τη θεραπεία του, ανάλογα πάντα με τις προσωπικές του ανάγκες».

ΧΩΤΟΣ ΑΒΕΕ

Η οικογένεια Χώτος   εδώ και τρεις γενιές, ασχολείται αποκλειστικά με την τυροκομία. Την παράδοση ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα, ο παππούς της οικογένειας, Γιώργος Χώτος, τελειοποιώντας τα μυστικά της παρασκευής της Φέτας και του Μανουριού, που τόσο καλά γνώριζαν οι κτηνοτρόφοι της ορεινής Σαμαρίνας. Η γνώση αυτή παρέμεινε στην οικογένεια, περνώντας από γενιά σε γενιά μέχρι τις μέρες μας. Με σεβασμό ως προς τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής και την ποιότητα τους, τα τυριά “Χώτος” ξεχωρίζουν για την πλούσια μεστή τους γεύση και έχουν αναδειχθεί σε αγαπημένα τυριά των Ελλήνων.

Σήμερα, η Χώτος ΑBEΕ παραμένει πιστή στην παράδοση και συνδυάζει την εμπειρία και την τεχνογνωσία σχεδόν ενός αιώνα με εγκαταστάσεις τυροκομίας τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να εξασφαλίσει την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων της.

Το ιδιόκτητο τυροκομείο της Χώτος βρίσκεται στο κέντρο παραγωγής της πρώτης ύλης, του γάλακτος, επιτυγχάνοντας έτσι το σωστό έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της επεξεργασίας των τυριών. Με αφετηρία την αγάπη των ανθρώπων της Χώτος για νόστιμα και υγιεινά ελληνικά τυριά και με σεβασμό προς τον καταναλωτή, η εταιρία εξάγει τα προϊόντα της σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο Ντουμπάι, στο Καζακστάν και στη Σιγκαπούρη.

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Η ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ βρίσκεται σήμερα σε μια ιδιόκτητη έκταση 6000 τμ όπου η τεχνολογία συνυπάρχει σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και την παράδοση. Ο πρόγονός μας Νικόλαος Κατσάρος έχοντας αποκτήσει ένα καζάνι από συγγενείς άρχισε να ξεκλειδώνει τα μυστικά της απόσταξης με τρόπο πρωτοποριακό για την εποχή, καταλήγοντας στο σημερινό «εθνικό ποτό» της χώρας μας γνωστό σε όλους ως Ούζο Τυρνάβου.

Η σπουδαία προίκα του Νικολάου Κατσάρου πέρασε από γενιά σε γενιά δουλεύοντας αδιάκοπα επάνω στην συνταγή τόσων ετών με μεράκι και φροντίδα σε όλα τα στάδια παραγωγής , εξυμνώντας έτσι τον ιδιαίτερο τόπο προέλευσης των εκλεκτών αποσταγμάτων μας , τον Τύρναβο Θεσσαλίας.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Νίκος Κατσαρός

Τόπος έδρας μας κάθε άλλο παρά τυχαίος εφόσον σε καμία άλλη περιφέρεια της Θεσσαλίας , τα αμπέλια δεν καλλιεργούνται όσο στον Τύρναβο .Το 1856 περίπου 160 χρόνια πριν , τότε που ο Τύρναβος θεωρούνταν κέντρο βιομηχανίας αλλά και σοφών της εποχής, ο Νικόλαος Κατσάρος προπάππος μας ήταν εκείνος ο εφευρέτης που δημιούργησε το υπέροχο απόσταγμα ΟΥΖΟ.( Θεσσαλικά Χρονικά 1935). Από τότε με τα μυστικά των τεσσάρων γενεών συνεχίζουμε να αποστάζουμε ούζο χρησιμοποιώντας την ίδια πρωτότυπη συνταγή.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Σελητσιανιώτης / Φωτογραφίες: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες