ΛΑΡΙΣΑ

Θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν Του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας στο Δήμο Τεμπών (φώτο)

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, στη Γυρτώνη του Δήμου Τεμπών, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας προς τιμήν του Αγίου, χοροστατούντος του π. Νεκταρίου συλλειτουργούντας μετά του π. Γεωργίου.

Στο κήρυγμά του ο π. Νεκτάριος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Αθανασίου τονίζοντας ότι αποτελεί έναν από τους τέσσερις Πατέρες της εκκλησίας που φέρουν τον τίτλο «Μέγας» και ότι πρέπει όλοι μας να έχουμε ως παράδειγμα το βίο του Αγίου.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο π. Νεκτάριος ευχαρίστησε τους πιστούς που προσήλθαν στην εκκλησία, το Δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ., τους δημοτικούς συμβούλους, τους προέδρους και κοινοτικούς Συμβούλους και τους προέδρους των συλλόγων και φορέων που τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο Αθανάσιο. Επίσης, ευχαρίστησε τους επιτρόπους, τους ιεροψάλτες και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην οργάνωση της πανήγυρης.

Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Αθανασίου μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Ελιάς του Δήμου Τεμπών ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, λειτουργούντος του π. Χρήστου.

Λίγο προ της απολύσεως ο π. Χρήστος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου και στους αγώνες του κατά των αιρετικών της Ορθοδοξίας και απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ευχήθηκε να μιμηθεί τον τρόπο ζωής και προσφοράς του Αγίου Αθανασίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Χρήστος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Τεμπών κ Γιώργο Μανώλη, τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Σίμο, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Νίκο Μητσογιάννη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γόννων κ. Γιώργο Μπανιώρα και όλους τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο Αθανάσιο. Επίσης, ευχήθηκε στον εορτάζοντα δημοτικό σύμβουλο κ. Αθανάσιο Καραναστάση για την ονομαστική του εορτή και ευχαρίστησε τους επιτρόπους, τους ιεροψάλτες και τις γυναίκες του μικρού χωριού Ελιάς, οι οποίοι συνέβαλαν στην οργάνωση της πανήγυρης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες