Βασίλης Ζωγράφος

Η κυβέρνηση σε ρόλο οπισθοδρομικής καμπάνιας

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ.Μητσοτάκης υποκλίθηκαν κανονικότατα στην έκπτωτη βασιλεία. Η παρέλαση των υπουργών και των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι έδωσαν τα διαπιστευτήρια στην οικογένεια του έκπτωτου μονάρχη ,γύρισαν τη χώρα 50 χρόνια πίσω. Η υπαναχώρηση του κ.Μητσοτάκη στην πίεση φιλοβασιλικών και ακραίων συντηρητικών υπουργών ,στελεχών και ψηφοφόρων φανερώνει πώς η ΝΔ δεν είναι ένα ενιαίο κόμμα . Ο κ.Μητσοτάκης άλλα λέει και άλλα κάνει, ανάλογα με τις πιέσεις και τις περιστάσεις. Είχαμε κυριολεκτικά την παρέλαση της μισής ΝΔ στην κηδεία του Γλύξμπουργκ.

Για να μην ξεχνάμε και την ιστορία, ο εκλιπών τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Β’,το 1965 ανέτρεψε μια κυβέρνηση που πριν 18 μήνες είχε πάρει 52,7%. Ήρθε σε κάθετη σύγκρουση με το σύνταγμα και τη Δημοκρατία.
Αναγνώρισε πρόθυρα τη Χούντα. Κινήθηκε εναντίον της όταν κατάλαβε οι συνταγματάρχες Παπαδόπουλος, Παττακός και Μακαρέζος , δούλευαν για τη δικιά τους εξουσία και όχι να εδραιώσουν τη δική του.
Παρέμεινε στη Ρώμη εισπράττοντας τη Βασιλική χορηγία χωρίς να ανοίξει το στόμα του για τα εγκλήματα της Χούντας των συνταγματαρχών. Και το 1974 ,στο μοναδικό αδιάβλητο δημοψήφισμα που έχει γίνει στην Ελλάδα για το πολιτειακό, η βασιλεία καταψηφίστηκε με 69,18%.

Είχαμε κηδεία ιδιώτη με τιμές επισήμου για τον έκπτωτο Βασιλιά Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ. Είχαμε υπαναχώρηση από την αρχική απόφαση της κυβέρνησης για το λαϊκό προσκύνημα. Είχαμε με εντολή της κυβέρνησης, την επιλογή της ΕΡΤ για τον τριήμερο μαραθώνιο τηλεοπτικής κάλυψης. Είχαμε έναν πρωθυπουργό να πατάει σε δύο βάρκες, για έναν ιδιώτη όπως η ίδια η κυβέρνηση προείπε ,που απεβίωσε. Μόνο η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού έλλειπε από την τελετή.

Ξεκάθαρα πλέον, κάτω από τις αφόρητες πιέσεις της φιλοβασιλικής πτέρυγας της ΝΔ , ο πρωθυπουργός της χώρας μας ο κ.Μητσοτάκης δεν απέτισε απλώς φόρο τιμής στην κηδεία ενός ιδιώτη, αλλά υποκλίθηκε κανονικότατα στην έκπτωτη βασιλεία . Εξάλλου αυτό φανερώνει η παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, κ. Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμένο .

Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση. Μέσα σε λιγότερα από τέσσερα χρόνια έχουν καταφέρει να εμπλακούν σε απανωτά σκάνδαλα, γελοιοποίησαν κάθε αρχή της Δημοκρατίας. Πενθούν και κλαίνε στη Μητρόπολη Αθηνών για το θάνατο του εκλιπόντος, τέως Βασιλιά . Μήπως ορισμένοι εξ αυτών θρηνούν την αποκατάσταση της Συνταγματικής Δημοκρατίας στη χώρα;

Στις μέρες μας το μείζον ζήτημα της δημοκρατίας είναι οι υποκλοπές, οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, είναι η υπόθεση του στρατηγού Φλώρου.Αλήθεια πως ταιριάζει το φλερτ με τους βασιλόφρονες από τη μία κι από την άλλη αυτή η καταφρόνια στις ένοπλες δυνάμεις ; Η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης, που εξακολουθεί να μην απαντά για το αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε το τηλέφωνο του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, δεν έχει προηγούμενο.

Η κυβέρνηση και ο κ.Μητσοτάκης καλούνται να δώσουν απαντήσεις γι ‘αυτή την αδιανόητη κατρακύλα, που αν αφορούσε αποκλειστικά το κόμμα της ΝΔ, κανένας δεν θα ασχολούνταν . Αφορά τον ελληνικό λαό, τη Δημοκρατία ,την πιστή εφαρμογή του Συντάγματος.

Ζωγράφος Βασίλης, Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν.Λαρισας και μέλος της ΚΕ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις