ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας με στρατιωτικούς: Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις για ισχυρή Ελλάδα

«Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις σημαίνουν ισχυρή Ελλάδα. Η πολιτεία οφείλει να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των Στρατιωτικών μας και να αναγνωρίζει την προσφορά τους έμπρακτα, ενισχύοντας το έργο τους με σύγχρονα μέσα και βελτιώνοντας τις παροχές προς τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στις διαδοχικές συναντήσεις, στο γραφείο του, στη Λάρισα, με τα προεδρεία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ).

Ο Λαρισαίος πολιτικός και τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές, συζήτησαν εκτενώς για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στο εν λόγω Σχέδιο Νόμου, λαμβάνονται μέτρα μέριμνας προσωπικού, ρυθμίζονται ζητήματα οικονομικής φύσης, σταδιοδρομίας και εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, επικαιροποιείται το νομικό πλαίσιο που διέπει τον θεσμό της Εθνοφυλακής και αντιμετωπίζονται ειδικότερα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Από την πλευρά τους, τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έθεσαν στον κ. Κέλλα σειρά ζητημάτων επί των άρθρων του Νομοσχεδίου, εστιάζοντας κυρίως:

1. Στην βαθμολογική αποκατάσταση αξιωματικών ειδικών καταστάσεων, προκειμένου να επέλθει πλήρης αρμονία μεταξύ ΑΣΣΥ – Εθελοντών – ΕΜΘ, ώστε οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ να έχουν καταληκτικό βαθμό Συνταγματάρχη αντί Υπολοχαγού οι Ελαφράς Υπηρεσίας και Λοχαγού οι Υπηρεσίας Γραφείου. Η συγκεκριμένη πρόταση, δεν έχει συμπεριληφθεί στο Σχέδιο Νόμου, ενώ όπως υποστηρίζουν τα Στελέχη των Ενώσεων, δεν επιφέρει οικονομικό κόστος, διότι απλά θα λάβουν τους βαθμούς, που έχουν στερηθεί, ενώ η μισθοδοσία τους έχει προβλεφθεί.

2. Στην κατάργηση των ηλικιακών ορίων αποστρατείας των ΕΠΟΠ σε όσους το επιθυμούν. Ως γνωστόν, σύμφωνα με το σταδιοδρομικό καθεστώς των ΕΠΟΠ, η αποστράτευσή τους γίνεται με την συμπλήρωση του πεντηκοστού έτους της ηλικίας τους, με τους πρώτους να αναμένεται να αποστρατευτούν το 2024. Τα Στελέχη της ΕΣΠΕΘ και της ΕΣΠΕΛ προτείνουν την κατάργηση των ορίων ηλικίας σε όσους το επιθυμούν, κατόπιν αίτησής τους, ενώ ζητούν και τροποποίηση του νόμου, που αφορά τη βαθμολογική τους εξέλιξη, ώστε να προάγονται στο βαθμό του Ανθυπασπιστή με τη συμπλήρωση 8 ετών στο βαθμό του Αρχιλοχία.

3. Στα θέματα συνδικαλισμού Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς με το άρθρο 71 του νομοσχεδίου, ουσιαστικά καταργείται η ειδική μεταθετικότητα και οι άδειες στη θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία Στελεχών, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να λειτουργήσουν τα Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκλεγμένα Όργανα των Σωματείων, αφού τα μέλη τους κάθε έτος θα τίθενται υπό μετάθεση.

Ο Χρήστος Κέλλας, άκουσε προσεκτικά τις παρατηρήσεις των Στελεχών των Ενώσεων, τις οποίες και θα μεταφέρει, μέσα και από την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ για ακόμη μια φορά εξέφρασε το σεβασμό του στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, για το σπουδαίο έργο, που επιτελούν, τονίζοντας:

«Κάθε φορά, που συναντώμαι με Στελέχη του Στρατού μας, αισθάνομαι υπερήφανος, αλλά και βαθιά αισιόδοξος για το έργο, που επιτελείται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η κυβέρνησή μας, ενισχύει με πρόγραμμα και μεθοδικότητα την αμυντική θωράκιση της χώρας, στηρίζοντας εισοδηματικά τους Στρατιωτικούς μας και ενισχύοντάς τους, με σύγχρονα μέσα, που αυξάνουν την στρατιωτική μας ισχύ.

Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελλάδα κάθε μέρα γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή».

Στις συναντήσεις με τον αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Χρήστο Κέλλα, παρόντες ήταν:

Από την ΕΣΠΕΘ, ο πρόεδρος Χρήστος Καρανάσιος, ο αντιπρόεδρος Λεωνίδας Κολονιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Κων/νος Γώγος και ο αν. Γεν. Γραμματέας Γεώργιος Γίτσας.

Από την ΕΣΠΕΛ, ο πρόεδρος Πέτρος Μούστος, ο Γενικός Γραμματέας Απόστολος Θέος, ο Ταμίας Κων/νος Γκουμότσιος, ο Ταμίας της ΕΣΠΕΕΒ Κων/νος Σαμψών και ο Τομεάρχης ΠΟΜΕΝΣ Νικόλαος Μητσάκης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες