Βασίλης Ζωγράφος

Το 2019 δεν μπορεί να επαναληφθεί το 2023 – Οι ρόλοι αντιστρέφονται

Παρακολουθώντας την επικαιρότητα και μπαίνοντας για τα καλά στην προεκλογική περίοδο γίνεται πλέον φανερό, η κυβέρνηση της ΝΔ που πλειοψήφισε το 2019  απογοητεύει καθημερινά τον ελληνικό λαό. Γυρίζοντας στο 2019 και συγκρίνουμε το πολιτικό κλίμα τότε και σήμερα , βγαίνουν συμπεράσματα.
Η ΝΔ και ο κ.Μητσοτάκης  ευνοήθηκαν κατά κόρο από τα συστημικά ΜΜΕ , από συγκεκριμένα εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα . Η συντριπτική πλειοψηφία δεν κάλυπτε δίκαια την καθημερινή πολιτική , έκανε φανερή προπαγάνδα σε βάρος του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ. Σήμερα τα ίδια ΜΜΕ λουφάζουν ή ψελλίζουν κάποιες δικαιολογίες ,ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ τα έχει κάνει θάλασσα παντού.
Στην Οικονομία, την αντιμετώπιση της ακρίβειας  ,στην φανερή υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας , της Υγείας , στην αντιμετώπιση της πανδημίας, διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, στη δικαιοσύνη κλπ.
Η ΝΔ και ο κ.Μητσοτάκης αποδείχθηκαν  υπερτιμημένοι ,ούτε άριστοι ήταν, ούτε  οργάνωση είχαν , ούτε σχέδιο είχαν, ούτε πρόγραμμα, ήταν και είναι “όσα πάνε κι όσα έρθουνε”. Στηρίχθηκαν στην  προπαγάνδα ,στο αντιΣΥΡΙΖΑ  μέτωπο , στη συνεχή δυσφήμιση του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ, του ίδιου του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα .Στη συνεχή διαστρέβλωση και συσκότιση της πραγματικότητας.
Μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τον κ.Μητσοτάκη, όλοι πλέον διαπιστώνουν, η κυβέρνηση  είναι “λίγη “, ανίκανη, αναξιόπιστη, γύρισε την πλάτη στον ελληνικό λαό και υπηρετεί με συνέπεια, πιστά , συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης, δημιούργημα των μίντια, φυσικά με το αζημίωτο.
Γυάλισε η Πέτσα τους από την παροχολογία και την ειδική μεταχείριση , ενώ ο λαός τέσσερα χρόνια υποφέρει.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει την τραγωδία στο Μάτι; Πόσα ψέματα σε βάρος του ΣΎΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ δεν γράφτηκαν ;  Και τι δεν άκουσε η τότε Περιφερειάρχης η Ρένα η Δούρου !!! Πόσο άδικα ήταν τα ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους με την  τότε κυβέρνηση του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ και την κ.Δούρου ;
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον καθηγητή κ. Σ. Συνολάκη και ακαδημαϊκό, δντή σήμερα του Κολεγίου Αθηνών συνεργάτη  του κ . Μητσοτάκη. Είπε το 2018  για το Μάτι , την ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς “θα μπορούσε να είχε εκκενωθεί σε 40 λεπτά “!!! Και τα ΜΜΕ τότε  το είχαν πρώτη είδηση!!! Έλεος,ήταν μια ανοησία!!!
Ενώ όταν βγήκε πρωθυπουργός ο κ.Μητσοτάκης ανακάλυψε η τραγωδία στο Μάτι ήταν αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.
Ο ίδιος ο κ. Συνολικής στις μέρες μας έκανε την αδιανόητη δήλωση και δεν κουνήθηκε φύλλο. “Οι άνθρωποι τρώνε πολύ στις γιορτές και αυξάνεται το διοξείδιο του άνθρακα “!!!!
 Στρατηγική μιας σοβαρής και υπεύθυνης κυβέρνησης  δεν είναι μονο η διαστρέβλωση , η παραπληροφόρηση , η διόγκωση των γεγονότων , πως θα “τσαλακώσεις ” την αντιπολίτευση , αλλά   η αντιμετώπιση των προβλημάτων της  κοινωνίας , καθώς και η υλοποίηση των υποσχέσεων ,των προγραμματικών δεσμεύσεων.
 Η κυβέρνηση της ΝΔ δημιούργησε ψευδαισθήσεις στο κόσμο της εργασίας για καλύτερες ημέρες,αλλά “άνθρακας ο θησαυρός ” .Και κανένα ΜΜΕ δεν μπορεί,  όταν έχουμε συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων, κατάργηση των εργασιακών σχέσεων  ,  βαριά υπερφορολογούμενη ελληνική οικογένεια από την κυβέρνηση και τον κ.Μητσοτάκη να τα αποκρύψει ή να τα φορτώσει στην αντιπολίτευση.
Πού είναι ο κ.Μητσοτάκης να πάρει μέτρα για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια ; Προκαλεί αγανάκτηση και εμπαιγμό  για κάθε εργαζόμενο να βλέπει τον κ.Γεωργιάδη, να σηκώνει τελάρα, να γυριζει στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές κάνοντας μικροπολιτική. Θυμίζει τριτοκοσμική χώρα , ξεπερασμένες πολιτικές του παρελθόντος.
Ο πρόεδρος του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στην έκθεση της Θεσσαλονίκης παρουσίασε τις έξι εθνικές προτεραιότητες ,το δικό του σχέδιο για την αυριανή αριστερή, προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας. Για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης πρότεινε τη δραστική μείωση των λογαριασμών ενέργειας.
*Την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ-Ανάκτηση του 51% του Δημόσιου στο μετοχικό της κεφάλαιο.
*Αποσύνδεση της τιμής χονδρεμπορικής ρεύματος απο τη χρηματηστηριακή τιμή  του φυσικού αερίου.
* Θέσπιση ανώτατου  συντελεστή κέρδους στην παραγωγή ενέργειας στο 5%. κ.α.
Οσον αφορά τη μείωση  των τιμών στα καύσιμα και τα τρόφιμα πρότεινε:
* Μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα (Πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο)στο χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ.
*Νη καταβολή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο
*Μείωση του Φ.Π.Α στα τρόφιμα στο 6% .
  Πριν λιγες ημέρες έρχεται η Ισπανική κυβέρνηση
του κ Σάντσεθ και εξαφανίζει το αφήγημα του Μαξίμου και της κυβέρνησης.
Για δέκατη ημέρα η Ελλάδα έχει την πιο ακριβή τιμή ρεύματος στην Ευρώπη. Ο κόσμος υποφέρει από τα δυσβάστακτα βάρη, οι ψηφοφόροι γυρίζουν την πλάτη στη ΝΔ , πιέζουν για δραστικά μέτρα, η κοινωνική πίεση διογκώνεται από την ακρίβεια και η κυβέρνηση στον κόσμο της. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις η ακρίβεια θα είναι το πρωταρχικό κριτήριο που θα καθορίσει την ψήφο των πολιτών στις εκλογές.
Το κυβερνητικό επιτελείο είναι στριμωγμένο “στα σχοινιά ” για τη μέχρι σήμερα άρνησή του να προχωρήσει σε μείωση του Φ.Π.Α σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης όπως ζητάει εδώ και καιρό ο ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ.
Τα μέτρα της κυβέρνησης Σάντσεθ στηρίζονται στη λογική των προτάσεων της αντιπολίτευσης του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ , αφού αποφάσισε τη μείωση του Φ.Π.Α από 4% σε 0% βασικά τρόφιμα ( ψωμί, αλεύρι, γάλα, τυρί, αυγά, φρούτα, λαχανικά, πατάτες, δημητριακά).
Την μείωση του Φ.Π.Α από 10% σε 5%στα έλαια και τα μακαρόνια καθώς και ενίσχυση 200 ευρώ σε 4,2 εκατομμύρια οικογένειες με εισόδημα 27.000 ευρώ.
Το καλάθι του νοικοκυριού του κ.Γεωργιάδη είναι ψίχουλα, ελεημοσύνη ,είναι υποτίμηση της νοημοσύνης των καταναλωτών.
Είναι δύσκολο η κυβέρνηση της ΝΔ να πείσει την ελληνική κοινωνία για την ορθότητα της μέχρι σήμερα πολιτικής της , όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν ως αυτονόητα αιτήματα όπως αυτής της μείωσης του Φ.Π.Α σε βασικά τρόφιμα.
Όσο κι αν προσπαθήσουν να αποδομήσουν τις προτάσεις του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τα σωστά μέτρα αντιμετώπισή της ,οι προσπάθειες της κυβέρνησης θα πέσουν στο κενό. Το αφήγημα του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ είναι με στοιχεία και επιχειρήματα, τα οποία καταδεικνύουν την ορθότητα της κυβερνητικής του πρότασης.
Το 2019 δεν μπορεί να ξαναεπαναληφθεί ,ούτε  όσα έγιναν και ακολούθησαν τότε, ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο.
Τώρα έχουμε το 2023 ,ο κ.Μητσοτάκης είναι “γυμνός “. Δοκιμάστηκε, στηρίχτηκε με θεμιτά και αθέμιτα  μέσα  και απέτυχε παταγωδώς.
Οι ρόλοι πλέον έχουν αλλάξει, η κλεψύδρα της κυβέρνησης της ΝΔ και του κ.Μητσοτάκη τελειώνει. Το κόμμα που θα είναι πρώτο, όχι στα γκάλοπ, αλλά στην πραγματική ψήφο, και είναι ήδη,   είναι ο ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ.
Το 2023 θα είναι χρονιά σοβαρών πολιτικών αλλαγών στη χώρα, με πρώτη, την πρωτιά του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ όποτε κι αν γίνουν εκλογές και η δημιουργία Αριστερής, Προοδευτικής, διακυβέρνησης , με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.
Ζωγράφος Βασίλης Συντονιστής ΝΕ Ν.Λαρισας και μέλος της ΚΕ. 
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες