ΛΑΡΙΣΑ

Ευχές και δώρα σε μαθητές σχολείων της άγονης γραμμής από τους μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Με μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης και εν συναίσθησης επέλεξαν για τα φετινά Χριστούγεννα οι μαθητές των Α΄2 και Γ΄1 τάξεων του 16ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας, να βιώσουν το μήνυμα της γέννησης του Χριστού, την αγάπη.

Η σκέψη τους στους μαθητές των σχολείων των απομακρυσμένων νησιών της χώρας μας.

Συμμετέχοντας στη δράση «Κανένα μικρό Σχολείο μόνο του» της humanstories.gr προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία στον ένα και μοναδικό μαθητή του Δημοτικού σχολείου της Τελένδου, τον μικρό Σάββα, και στους δύο μαθητές, τον Μαρίνο της Β΄ τάξης και τον Βασίλη της Στ΄ τάξης του Δημ. Σχολ. Διαφανίου της Β. Καρπάθου.

Με πολύ ενθουσιασμό και ιδιαίτερο ζήλο ζωγράφισαν, στόλισαν κάρτες, ετοίμασαν πακέτα με γλυκίσματα, δωράκια, έστειλαν ευχές για Καλά Χριστούγεννα, κάνοντας τους μακρινούς συμμαθητές τους να νιώσουν σπουδαίοι. Συνδέθηκαν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμα WEBEX, τραγούδησαν κάλαντα, μίλησαν μαζί τους, αντάλλαξαν απόψεις, ενδιαφέρθηκαν να γνωρίσουν την καθημερινότητά τους, τους πρόσφεραν τη φιλία τους και κατάφεραν, έστω για λίγο, να γεμίσουν με παιδικές φωνές και το δικό τους σχολείο.

Εμψυχώτριες της δράσης οι δασκάλες των τμημάτων κ. Γαλάτου Ελευθερία , κ. Γκανάβα Θεοδώρα, η δασκάλα των Αγγλικών κ. Μπελόγια Εύη και αρωγός, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Θεοδώρου Ηλίας, που είπε εύγε στους μαθητές για την αξιέπαινη ενέργειά τους

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες