ΛΑΡΙΣΑ

Βιωματικό εργαστήρι στους Γόννους για τις εκφάνσεις της βίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο (φώτο)

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 στη Πινακοθήκη Γόννων βιωματικό εργαστήριο με το Σύλλογο Γυναικών Γόννων με θέμα: «Οι εκφάνσεις της βίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο».

Εισηγήτριες ήταν η Κοινωνική Λειτουργός κ. Τερζενίδου Αθηνά, η Παιδοψυχολόγος κ. Κυρίτση Ναυσικά και η Ψυχολόγος κ. Ζυγοροδήμου Φανή του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Λαρισαίων.

Στο βιωματικό εργαστήριο παρουσιάστηκε μία μελέτη περίπτωσης, μία πραγματική ιστορία που την βίωσε μία συμπολίτισσα μας. Στη συνέχεια το προσωπικό του Ξενώνα μας μίλησε για τις εκφάνσεις της έμφυλης βίας τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η πραγματοποίηση της δράσης βοήθησε τους πολίτες του Δήμου να ενημερωθούν για την ύπαρξη της δομής με σκοπό να βοηθήσουν όποιον συμπολίτη τους βιώνει οποιαδήποτε μορφή βίας.

Η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο διαχρονικό καθημερινό και παγκόσμιο που πλήττει στη συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες και νεαρά κορίτσια, αλλά και άτομα ανεξαρτήτως εθνότητας, ηλικίας, θρησκείας, τάξης, γλωσσικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών.

Να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους τον Αντιδήμαρχο κ. Σίμο Βασίλειο, την Προϊσταμένη των Κοινωνικών Δομών κ. Τσικλιτάρη Πανωραία, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Γόννων κ. Καρατόλιου Μαρία, τα μέλη του Συλλόγου και όλες τις κυρίες που παρευρέθηκαν στη δράση μας.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες