Βασίλης Ζωγράφος

Δικαιοσύνη παντού ή διεύρυνση των ανισοτήτων

Το σχέδιο του ΣΎΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ για την επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση είναι οι έξι μεγάλες εθνικές προτεραιότητες.

Βάζουμε στην κορυφή των στόχων μας το “δικαιοσύνη παντού “, για δίκαιο κράτος, δίκαιη κοινωνία, δίκαιη Οικονομία.

Είναι η μεγάλη απόφαση για το μέλλον της πατρίδας μας και αφορά κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Η πατρίδα μας περνάει δύσκολα, και η συγκυρία απαιτεί να βάλουμε μπροστά αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.

Αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, φανερώνουν πως η δημοκρατία κινδυνεύει. Διακυβεύονται αξίες που αφορούν τη Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, την αντιμετώπιση της διαφθοράς και των ανισοτήτων.

Στην Ελλάδα έχουμε τη σύγκρουση με τη διαφορά εν μέσω μάλιστα του σκανδάλου των υποκλοπών και τη μάχη απέναντι στις κοινωνικές ανισότητες. Η πατρίδα μας είναι στο κέντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για τις υποκλοπές, τη σύλληψη και φυλάκιση της κ. Καϊλή και όχι μόνο.

Το Qatargate και οι υποκλοπές βρίσκονται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Ενώ μαίνεται η ενεργειακή κρίση εν μέσω ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και η ηγεσία της Ευρώπης αδυνατεί μία λύση αποτελεσματική για την τιμή του φυσικού αερίου.

Ο Ευρωπαϊκός διασυρμός της χώρας δεν σταματάει εκεί .Μαζί με τις υποκλοπές και την κ. Καϊλή , μπήκε στο μικροσκόπιο της OLAF( Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης ), η Ευρωβουλεύτρια της ΝΔ , ύποπτη για ευρωδιαφθορά κ. Μαρία Σπυράκη. Υπάρχουν υποψίες για απάτη σε βάρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είναι”βαθιά πληγή ” στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας αλλά και στο ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο η εμπλοκή της πρώην Ευρωβουλεύτριας του ΠΑΣΟΚ κ. Καϊλή στο σκάνδαλο του Κατάρ .

Το δεύτερο κρούσμα διαφθοράς σε Ευρωπαϊκό επίπεδο φέρνει αρνητικά στο προσκήνιο και πάλι την Ελλάδα και είναι η απόφαση της Γενικής Εισαγγελέως της Ε Ε. Λάουρα Κόβετσι , η οποία ζήτησε την άρση της ασυλίας της κ. Μαρίας Σπυράκη ,όπως και της κ. Εύας Καϊλή.

Έχουμε τριπλό διασυρμό της χώρας, τις υποκλοπές, και την άρση ασυλίας των δύο ευρωβουλευτριών για υποθέσεις διαφθοράς.

Βέβαια στην περίπτωση του Qatargate η βελγική δικαιοσύνη κινήθηκε τάχιστα, εν αντιθέσει με την ελληνική στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Η Αριστερά ,οι Δημοκρατικοί και Προοδευτικοί πολίτες, έβαλαν όποτε χρειάστηκε , πάνω από όλα την Ελλάδα. Σε όλες τις κρίσιμες ιστορικές στιγμές ,υπερασπίστηκαν την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία, Δώσανε το αίμα τους για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη . Αυτή είναι και σήμερα η προτεραιότητα !!!! Ισχυρό Δημοκρατικό Κράτος , Δικαιοσύνη παντού με:

* Αποκατάσταση μισθολογικών, φορολογικών αδικιών.
* Ενίσχυση στελέχωσης, κτιριακών υποδομών, επέκταση << Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης >>.
*Διακοπή ομφάλιου λώρου μεταξύ δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας.
*Νέος προσανατολισμός στην Εθνική Σχολή Δικαστών.
* Τέλος στην κακή νομοθέτηση
*Νομοθετική κατοχύρωση του όρου <<γυναικοκτονία >>
* Νομική κατοχύρωση του γάμου για όλα τα πρόσωπα
* Κατάργηση όλων των ποινικών ασυλιών που έχουν προβλεφθεί τα τελευταία χρόνια. Με πρώτη την ασυλία των τραπεζικών στελεχών.
* Επαναφορά της ΕΥΠ στην αρμοδιότητα του Υπουργίου Προστασίας του Πολίτη.
* Κατάργηση τροπολογίας που δεν επιτρέπει την γνωστοποίηση παρακολούθησης.
* Νομοθετικός ορισμός των λόγων << εθνικής ασφαλείας >>
* Θέσπιση ελέγχου από δικαστικό συμβούλιο και έγκριση με αιτιολογημένη απόφαση της άρσης του απορρήτου .
* Εξασφάλιση της ουσιαστικής συμμετοχής της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και της ΑΔΑΕ στον ορισμό του διοικητή της ΕΥΠ.

Ζωγράφος Βασίλης Συντονιστής ΝΕ Ν.Λαρισας και μέλος της ΚΕ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις