ΛΑΡΙΣΑ

Δημήτρης Δεληγιάννης προς Νίκο Παπαγεωργίου: “Χρόνια πολλά” και μια οφειλόμενη απάντηση

Σε απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας του δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρη Δεληγιάννη στον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΚΔ Θεσσαλίας κ. Νίκο Παπαγεωργίου επισημαίνονται τα εξής:

“Διάβασα με προσοχή την επιστολή του αγαπητού Νίκου Παπαγεωργίου, προέδρου του ΤΕΕ, με αφορμή κάποιες σκέψεις μου για την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Καταρχάς να του ευχηθώ χρόνια πολλά για την ονομαστική του γιορτή. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό ότι αφιέρωσε χρόνο για τη σύνταξη ενός κειμένου 850 λέξεων(!) για θέματα προσβασιμότητας στην πόλη μας, απαντώντας σε μία πρόταση λίγων λέξεων.

Σημείωνα στην τοποθέτησή μου ότι στη διάρκεια της εκτεταμένης κριτικής του για τις αλλαγές στην πόλη λόγω ΣΒΑΚ στη Διαδικτυακή Διαβούλευση της Τρίτης ήταν ένα σημαντικό έλλειμμα ότι δεν θεώρησε σημαντικό να αναφερθεί κατ’ ελάχιστο στην προσβασιμότητα. Ο ίδιος ουσιαστικά το επιβεβαιώνει.

Ελπίζω μόνο να μη χρειαστεί τώρα να συντάξει και ένα αντίστοιχο κείμενο για να αντικρούσει τους εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος που μπορεί να διαφωνούν με τις εκτιμήσεις του για το ΣΒΑΚ και θεωρούν πώς άλλαξε η ζωή συμπολιτών μας που μπόρεσαν με αξιοπρέπεια να βγουν από τα σπίτια τους.

Από εκεί και πέρα… Τα επιμελητήρια, οι φορείς της πόλης και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουν να συνεργάζονται. Να ανταλλάσσουν απόψεις, να αξιοποιούν την τεχνογνωσία που υπάρχει, να λειτουργούν συνθετικά σε ένα δύσκολο κοινωνικό περιβάλλον. Δεν είναι πρόβλημα, όταν υπάρχει διαφωνία. Πρόβλημα θα υπάρχει αν ο μη σχετικός αιρετός κάνει τον μηχανικό. Όπως είναι σίγουρα πρόβλημα όταν ο μηχανικός συμπεριφέρεται ως αντιπολιτευόμενος υποψήφιος”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες