ΛΑΡΙΣΑ

Στη Λάρισα αύριο το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Τεμπονέρας – Θα μιλήσει σε εκδήλωση για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά δικαιώματα

Σε πρόκληση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας για το workshop με τίτλο «Γνωρίζεις τα εργασιακά σου δικαιώματα;» με ομιλητή τον εργατολόγο και μέλος του Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Διονύση Τεμπονέρα την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, ανακοινώνονται τα εξής:

Τα χρόνια των μνημονίων τα εργασιακά δικαιώματα στη χώρα υπέστησαν μια ολομέτωπη επίθεση με σημαντικές εργασιακές κατακτήσεις να καταργούνται μέσα σε μια νύχτα. Μόνο την περίοδο 2015-2019 επί ΣΥΡΙΖΑ και παρότι κάτω από το καθεστώς του 3ου μνημονίου έγιναν κάποιες θεσμικές παρεμβάσεις υπέρ των εργαζομένων (ανασύσταση και ενεργοποίηση του ΣΕΠΕ, νομοθετικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, των απλήρωτων υπερωριών και την ενίσχυση των δικαιωμάτων σε κλάδους “φαντάσματα” μέχρι τότε για την εργατική νομοθεσία, όπως οι «ντελιβεράδες», επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων). Δυστυχώς όμως, τον Ιούλιο του 2019 είχαμε την εκλογή της ΝΔ. Βασικός πυλώνας της πολιτικής της ήταν το ξήλωμα αυτών των θεσμικών ρυθμίσεων και η επαναφορά του “εργασιακού μεσαίωνα” με τον γνωστό πλέον νόμο “Χατζιδάκη”.

Για την επαναφορά μιας εργασιακής κανονικότητας και ενός διχτυού προστασίας για τους εργαζομένους, για μας απαιτούνται δύο πράγματα. Αφενός η πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και αφετέρου η επανανοηματοδότηση του συνδικαλιστικού κινήματος με ζωντανά και ενεργά πρωτοβάθμια σωματεία στα οποία μπορούν να στηρίζονται οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα όμως η πραγματικότητα “τρέχει” και όλοι και όλες βιώνουμε καθημερινά φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζουμε τα, όποια ακόμα διατηρούνται, δικαιώματά μας και να μπορούμε να τα διεκδικούμε! Γι’ αυτό λοιπόν σας καλούμε σε αυτό το ενδιαφέρον Workshop όπου ο Διονύσης Τεμπονέρας, εργατολόγος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., θα προσπαθήσει να μας περιγράψει το βασικό υπάρχον εργασιακό πλαίσιο. Μαζί του στη συνέχεια σε μία ανοιχτή διαδικασία Q&A θα έχουμε τη δυνατότητα να λύσουμε απορίες, να μεταφέρουμε συγκεκριμένα περιστατικά και συνολικά να “οπλιστούμε” με χρήσιμες γνώσεις για να μην μας πιάνει ο εργοδότης μας…”κορόιδο”. Σας περιμένουμε.

Αμέσως μετά το Workshop (στις 19:30) θα ακολουθήσει πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ με θέμα τις θέσεις το κόμματος σχετικά με το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό με ομιλητή τον Διονύση Τεμπονέρα στην ίδια αίθουσα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες