ΛΑΡΙΣΑ

Δήμος Λαρισαίων: Πρωτοποριακή διαβούλευση με τους πολίτες για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2023

Ο Δήμος Λαρισαίων πρωτοπορεί πραγματοποιώντας τη διαβούλευση για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του οικονομικού έτους 2023 μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ.

Αποτελεί μια πολύ σημαντική διαδικασία κατά την οποία τα τοπικά συμβούλια με τους δημότες και εκπροσώπους αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων θα καταθέσουν προτάσεις για έργα, υποδομές και δράσεις για το επόμενο έτος.

Όλοι οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά αλλά και να συμμετέχουν στις διαδικασίες του Δήμου από όπου κι αν βρίσκονται, μέσω του υπολογιστή, του τάμπλετ ή του έξυπνου κινητού τους τηλεφώνου (smartphone).

Η παρακολούθηση και συμμετοχή είναι εφικτή μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους (links):

  • Google Meet για ενεργή συμμετοχή με video και ήχο: https://meet.google.com/ogs-rfoo-goe
  • Σελίδα του Δήμου Λαρισαίων στο Facebook (live streaming video)
  • Κανάλι YouTube του Δήμου Λαρισαίων (live streaming video)

Η πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Novoville, έχει ως στόχο να ενισχύσει το δημόσιο διάλογο και να διευκολύνει σημαντικά τον ενεργό ρόλο των πολιτών στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του Δήμου, δίνοντας “διαδικτυακό βήμα” στους συμπολίτες μας για να καταθέσουν τις ιδέες, τις προτάσεις αλλά και την κριτική τους.

“Ο Δήμος μας συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ενσωματώνει νέες τεχνολογίες στις διοικητικές του δομές. ‘Οραμα και στόχος μας είναι η γνώμη των πολιτών να ακούγεται ακόμα πιο δυνατά και η επικοινωνία τους με το Δήμο να γίνεται άμεσα, από όπου κι αν βρίσκονται. Ευελπιστούμε φέτος να υπάρξει από όλους τους συμπολίτες μας μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή, ώστε να αναδειχθούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου, καθώς και ιδέες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων μας”, επισημαίνει ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

Οδηγίες Διεξαγωγής Τηλε-διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον

Προϋπολογισμό 2023 του Δήμου Λαρισαίων

Α. Πρόγραμμα Τηλε-διαβούλευσης Δήμου Λαρισαίων

Ημ/νία: Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, Ώρα: 7 μ.μ.

1) Θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Συζήτηση και γνωμοδότηση στο σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων έτους 2023.

2. Συζήτηση και γνωμοδότηση στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού του Δήμου Λαρισαίων Οικονομικού Έτους 2023.

2) Πάνελ:

1. Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος

2. Δημήτρης Τάχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Συντονιστής Διαβούλευσης

3. Γιώργος Σούλτης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού

4. Αθανάσιος Αδαμόπουλος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Συντηρήσεων Υπαίθριων Χώρων

Β. Οδηγίες Διεξαγωγής Τηλε-διαβούλευσης

1) Εισαγωγή:

Η διεξαγωγή διαβούλευσης μέσω τηλεδιάσκεψης ακολουθεί τους βασικούς κανόνες αντίστοιχων ανοιχτών συνεδριάσεων με φυσική παρουσία. Υπάρχουν όμως σημαντικές ιδιαιτερότητες και περιορισμοί που σχετίζονται με την απομακρυσμένη συμμετοχή τις οποίες και πρέπει να λάβουμε υπόψη για τον επιτυχημένο συντονισμό και διενέργειά της.

2) Συμμετέχοντες και Κανάλια Επικοινωνίας/Συμμετοχής:

Οι βασικοί συμμετέχοντες στην προγραμματισμένη διαδικτυακή διαβούλευση είναι:

α. Οι εισηγητές: εκπροσωπούν τη δημοτική αρχή και θα βρίσκονται στο κεντρικό πάνελ που θα εγκατασταθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ στο πάνελ θα συμμετέχει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος θα τοποθετηθεί επί των θεμάτων. Ο συντονιστής δίνει το λόγο στους εισηγητές και στο κοινό.

β. Το κοινό/ οι πολίτες & εκπρόσωποι φορέων: συμμετέχουν εξ’ αποστάσεως μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone τους.

Υπάρχουν δύο τρόποι συμμετοχής των πολιτών:

● Μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης Google Meet: Ακολουθώντας τον προκαθορισμένο σύνδεσμο (link), οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την συζήτηση και να συμμετέχουν σε αυτή. Με το πέρας των εισηγήσεων, ο συντονιστής θα δώσει το λόγο στους πολίτες που συμμετέχουν μέσω Google Meet για να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους. Έχουν την δυνατότητα να εμφανιστούν είτε με εικόνα (ανοιχτή κάμερα) και ήχο ή μόνο με ήχο. Ο σύνδεσμος (link) του Google Meet είναι: https://meet.google.com/ogs-rfoo-goe

● Μέσω των κοινωνικών δικτύων YouTube & Facebook του Δήμου Λαρισαίων: η συζήτηση θα προβληθεί ζωντανά μέσω streaming και οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τις ερωτήσεις ή παρατηρήσεις τους μέσω έγγραφου σχολιασμού στα αντίστοιχα κανάλια.

Ο συντονιστής θα μεταφέρει τις ερωτήσεις/παρατηρήσεις στο πάνελ και θα απαντηθούν στο δεύτερο μέρος της διαβούλευσης.

3) Βασικοί Κανόνες:

  • Ο μέγιστος χρόνος ερώτησης είναι 1 λεπτό
  • Απαγορεύονται ύβρεις και κακόβουλα σχόλια
  • Τα μικρόφωνα των πολιτών παραμένουν κλειστά (mute) μέχρι να τους δοθεί ονομαστικά ο λόγος από τον συντονιστή
  • Μέσω της λειτουργίας του Chat στο Google Meet, όσοι επιθυμούν να υποβάλουν ερώτηση και να λάβουν το λόγο θα έχουν γράψει την πρόθεσή τους αυτή, μαζί με το ονοματεπώνυμό τους και τον φορέα που εκπροσωπούν. Έπειτα θα δημιουργηθεί σειρά προτεραιότητας και με αυτή τη λίστα ο συντονιστής του πάνελ θα δίνει το λόγο ονομαστικά στους πολίτες.
  • Σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος ή παροχής βοήθειας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο της εταιρείας υποστήριξης, Novoville: 2130 333929

4) Ροή διαβούλευσης:

  • Συντονιστής/Πρόεδρος Δ.Σ.: Καλωσόρισμα & Αναφορά σε Βασικούς Κανόνες Διεξαγωγής της Διαβούλευσης
  • Δήμαρχος: Εισαγωγική Τοποθέτηση
  • Αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι: Εισήγηση και Παρουσίαση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού 2023
  • Ερωτήσεις & Τοποθετήσεις Εκπροσώπων Φορέων & Πολιτών:

○ Ο συντονιστής δίνει το λόγο με βάση τη σειρά προτεραιότητας στους πολίτες που συμμετέχουν μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης Google Meet

○ Ο συντονιστής μεταφέρει στους εισηγητές τις ερωτήσεις των πολιτών από τα κοινωνικά δίκτυα

  • Λήξη Διαβούλευσης__

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, τα υπό διαβούλευση Θέματα και τις Οδηγίες Διεξαγωγής της τηλεδιαβούλευσης, επισκεφθείτε τη σελίδα:

https://www.larissa.gov.gr/el/sunedriaseis-dimotikis-epitropis-diavouleusis/11127-1-2022-synedriasi-dimotikis-epitropis-diavoylefsis-triti-29-11-2022-ora-19-00

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες