ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Να δοθούν τώρα στις επιχειρήσεις οι οφειλόμενες επιδοτήσεις ρεύματος»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις καθυστερήσεις της Κυβέρνησης, όσον αφορά την απόδοση των οφειλόμενων επιδοτήσεων ρεύματος προς στήριξη των επιχειρήσεων, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Ειδικότερα, η Ε. Λιακούλη, μαζί με δεκαοχτώ Βουλευτές, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, στην οποία σημειώνει ότι η Κυβέρνηση, εδώ και αρκετούς μήνες, έχει ανακοινώσει προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των υπέρμετρων αυξήσεων στο ενεργειακό κόστος. Παρά ταύτα, μόλις στους λογαριασμούς του Οκτωβρίου φάνηκαν οι πρώτες επιδοτήσεις σε λογαριασμούς επιχειρήσεων, ενώ εκκρεμεί η πίστωση λογαριασμών του πρώτου 9μήνου του 2022.

Επιπροσθέτως, στην ερώτηση τονίζεται πως, βάσει δημοσιευμάτων, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν “ξεμπλόκαρε” τις επιδοτήσεις για το 9μηνο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2022, δίνοντας έτσι το “πράσινο φως” στην Πολιτεία να “ξεπαγώσει” τα σχετικά μέτρα, ενώ αναμένεται να διευκρινιστεί με σχετική Υπουργική Απόφαση η ακριβής διαδικασία πίστωσης των συγκεκριμένων επιδοτήσεων.

Η Λαρισαία Βουλευτής υπογραμμίζει πως το εν λόγω χρονικό διάστημα, οι επιχειρήσεις αντιμετώπισαν μια πολύπλευρη οικονομική κρίση, που τις έφερε στα όρια του “λουκέτου”. Κρίση πληθωρισμού και αύξησης τιμών στις πρώτες ύλες και στα εμπορεύματα, κρίση κατανάλωσης από την έλλειψη οικονομικών πόρων στα νοικοκυριά, ενεργειακή κρίση και πολλαπλασιασμό του λειτουργικού κόστους. Αποτελεί, συνεπώς, ζήτημα επιβίωσης για πάρα πολλές επιχειρήσεις, η επιστροφή μέρους των τεραστίων ποσών που δαπάνησαν για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, μαζί με τους συνυπογράφοντες Βουλευτές, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς του κ. Μητσοτάκη ξεκάθαρες απαντήσεις για

– την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης, που θα διευκρινίζει τη διαδικασία των επιδοτήσεων για το ρεύμα σε επιχειρήσεις, τους μήνες Ιανουάριο – Σεπτέμβριο του 2022,

– το χρονοδιάγραμμα πίστωσης των επιδοτήσεων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες