ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Ξεκίνησαν στην 1η Στρατιά οι εορταστικές εκδηλώσεις για την “Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων” – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Με έκθεση ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων και σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων εκπαίδευσης (εξομοιωτές) ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο στον προαύλιο χώρο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ οι εορταστικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σκοπός των δράσεων, είναι η παρουσίαση στους επισκέπτες ρεαλιστικών παραστάσεων για τις δραστηριότητες, την εκπαίδευση, το επιτελούμενο έργο, την προσφορά, τις συνθήκες εργασίας και η άμεση επικοινωνία των πολιτών της Λάρισας με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η έκθεση περιλαμβάνει ιστορικά στρατιωτικά οχήματα του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ), καθώς και επίδειξη εξοπλισμού και προσομοίωση δράσεων σύγχρονου χαρακτήρα, με δυνατότητα κατευθυνόμενης αλληλεπίδρασης από τους επισκέπτες, όπως:

(1) Προσομοιωτή Αντιαεροπορικού Κατευθυνόμενου Βλήματος, κλειστού χώρου (STPT).

(2) Διαδραστικού Εκπαιδευτικού Συστήματος Εικονικής Πραγματικότητας (ΔΕΣΕΠ), με 2 παίκτες με εικονικά όπλα (σε πλήρες περιβάλλον VR – Virtual Reality).

(3) Εξομοιωτού Τεθωρακισμένου άρματος LEOPARD 1A5 και αντιαρματικού επί ερπυστριοφόρου, με χρήση λογισμικού, που έχει αναπτυχθεί από το Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων.

(4) Σωστικών μέσων και λοιπού εξοπλισμού του προσωπικού της Αεροπορίας Στρατού, καθώς Οπτικοακουστικού υλικού πτήσης Ελικοπτέρων με χρήση συσκευής εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality-VR), με 2 θέσεις.

(5) Εξοπλισμού και δράσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και συσκευή εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality-VR) μαχητικού αεροσκάφους F-16.

(6) Επίδειξη συστήματος τρισδιάστατης απεικόνισης γεωγραφικών προϊόντων της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι και την Πέμπτη 24 Νοέμβριου (εκτός της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου) με ωράριο λειτουργίας 10:00 – 13:00.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες