ΛΑΡΙΣΑ

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτιριακό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Φαρσάλων

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Φαρσάλων με την αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων και την εγκατάσταση νέων υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Θα ακολουθήσουν οι εργασίες εξωτερικής θερμομόνωσης του κελύφους του κτιρίου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η αντικατάστασή των παλαιών με πιστοποιημένα κουφώματα με αεροστεγή πλαίσια, με διπλούς υαλοπίνακες χαμηλού συντελεστή θερμοπερατότητας και χαμηλού συντελεστή εκπομπής (Low – e) και χαμηλού συντελεστή ηλιακού κέρδους g, αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των θερμικών απωλειών καθώς και σε μείωση των απαιτουμένων ψυκτικών φορτίων για την ψύξη των κτιρίων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το έργο προγραμματίστηκε να εκτελεστεί λόγω της ανάγκης για ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου, ώστε να μειωθεί υψηλή ενεργειακή κατανάλωση τόσο σε πετρέλαιο όσο και σε ηλεκτρική ενέργεια.

Επιπρόσθετα , θα γίνει η αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών με φωτιστικά τεχνολογίας LED. Θα αποξηλωθούν συνολικά 720 φωτιστικά σώματα, ενώ τα νέα τεχνολογίας LED θα προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, άνω του 50%, καθώς και οπτική άνεση για τους χρήστες.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Σε μία εποχή όπου το μεγάλο ζητούμενο είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, επενδύσεις στον τομέα της μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος δημοσίων κτηρίων, όπως των σχολείων, είναι ζωτικής σημασίας. Η τοποθέτηση των νέων κουφωμάτων αλλά και των φωτιστικών νέας τεχνολογίας, θα μειώσουν σημαντικά το κόστος θέρμανσης και ψύξης, καθώς και τις ανάγκες σε ενέργεια για τον φωτισμό του κτηριακού συγκροτήματος. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για τη συνεργασία και τη χρηματοδότηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, όπως και τόσων ακόμη στην περιοχή μας».

Το συνολικό κόστος υλοποίησης του έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ανέρχεται σε 416.056,22 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες