ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Από την Ιαπωνία στη… Λάρισα: Ποιά είναι η εταιρεία – κολοσσός που έρχεται να φτιάξει εργοστάσιο μεταποίησης σκόρδου

Τι σχέση μπορεί να έχει η Λάρισα με τη φιλοδοξία ενός Ιάπωνα τραπεζίτη να δημιουργήσει συμπληρώματα διατροφής που θα υποστηρίζουν την καλή υγεία, πίσω στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Το σκόρδο του Πλατυκάμπου!

Η ανακοίνωση από τον καθηγητή Βιοχημείας Δημήτρη Κουρέτα, πως η εταιρεία – κολοσσός στα εξεζητημένα συμπληρώματα διατροφής «Wakunaga» έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή εργοστασιακής μονάδας μεταποίησης σκόρδου στην περιοχή της Λάρισας, προκαλεί θαυμασμό και κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο της χώρας.

Ποια είναι όμως η «Wakunaga» και γιατί επέλεξε τη Λάρισα; Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά όπως προαναφέραμε δεκαετίες πριν, από το όραμα ενός ανθρώπου που πίστευε ακράδαντα ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να αφοσιωθούν στην έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων που θα βελτιώσουν και θα υποστήριζαν την καλή υγεία.

Το 1955, ο Wakunaga ίδρυσε τη Wakunaga Pharmaceutical Company στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Αμέσως μετά, μαζί με τον γερμανό ακαδημαϊκό – που εντωμεταξύ είχε μεταναστεύσει στην Ιαπωνία – Δρ. Schnell ανέπτυξαν μια μοναδική διαδικασία για τη γήρανση του σκόρδου που όχι μόνο εξαφάνιζε την έντονη οσμή του βοτάνου, αλλά ενίσχυε επίσης τις ευεργετικές ενώσεις που ευθύνονται για τα οφέλη του σκόρδου στην υγεία. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, το συμπλήρωμα κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα σε όλη την Ιαπωνία.

Περίπου δύο δεκαετίες μετά, η εταιρεία άρχισε με έδρα τη Χαβάη να δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής λανσάροντας προϊόντα με την επωνυμία “Kyolic”. Η επωνυμία συνδυάζει το ιαπωνικό «Kyo», που σημαίνει δυνατό ή ισχυρό, με το σκόρδο: Kyolic = Ισχυρό Σκόρδο. Από τότε, η Wakunaga της Αμερικής έχει γίνει μια παγκόσμια δύναμη στην αγορά φυσικών προϊόντων, δημιουργώντας έναν αυξανόμενο αριθμό σκευασμάτων συμπληρωμάτων με βάση το εκχύλισμα σκόρδου Kyolic Aged, καθώς και πρόσθετα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να ωφελούν συγκεκριμένες ανάγκες υγείας.

KYOLIC: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

Το σκεύασμα με το «παλαιωμένο εκχύλισμα σκόρδου» που αναμένεται να παραχθεί στη νέα επένδυση της εταιρείας στη Λάρισα, αποτελεί το best seller συμπλήρωμα διατροφής της Ιαπωνικής εταιρείας, με τα οφέλη για την υγεία, όπως τονίζει η ίδια, να είναι ιδιαίτερα σημαντικά και να αφορούν την υποστήριξη ανοσοποιητικού συστήματος, την καρδιαγγειακή Υγεία, την κυκλοφορία, το εντερικό μικροβίωμα αλλά και η μείωση παραγόντων κινδύνου για διαβήτη.

Στόχος της «Wakunaga» με το νέο εργοστάσιο της Λάρισας, είναι να τροφοδοτήσει πλέον και την μεγάλη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγορά της Ευρώπης με τα προϊόντα της.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες