ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση έργου στη Λάρισα: «Εξερευνώντας τις Αθέατες Πλευρές της Συλλογής Γ. Ι. Κατσίγρα»

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού (15 Οκτωβρίου) σας προσκαλεί στη παρουσίαση του έργου «Εξερευνώντας τις Αθέατες Πλευρές της Συλλογής Γ. Ι. Κατσίγρα» που θα γίνει στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, τη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00.

Σχετικά με το έργο:

Το έργο Εξερευνώντας τις Αθέατες Πλευρές της Συλλογής Γ. Ι. Κατσίγρα αποσκοπεί στην ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του μουσείου ως ενεργού χώρου κοινωνικής επαφής, ισότιμης συμμετοχής και πρόσβασης και διευρύνει την εμπειρία της επαφής με την τέχνη και σε άτομα με οπτική αναπηρία.

Έργα σημαντικών εκπροσώπων της νεότερης ελληνικής τέχνης, όπως του Αγήνωρα Αστεριάδη, του Κωνσταντίνου Μαλέα, του Νικηφόρου Λύτρα, του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη και του Τάσσου, “επανασυστήνονται” στο κοινό μέσα από μια πολυαισθητηριακή προσέγγιση, που εμπλουτίζει την μουσειακή εμπειρία όλων των ομάδων κοινού ανεξαιρέτως.

Όλα τα στάδια του έργου πραγματοποιήθηκαν με την πολύτιμη συμβουλευτική των εκπαιδευτριών κινητικότητας/προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης και της ομάδας προσβασιμότητας που αποτελείται από άτομα με οπτική αναπηρία εξειδικευμένα σε θέματα συμπερίληψης. Όλα τα μέλη της ομάδας ανεξαιρέτως προσέγγισαν τα έργα και το συνολικό εγχείρημα με τεράστιο ενδιαφέρον επιβεβαιώνοντας ότι η τέχνη μας αφορά και μας περικλείει όλους.

Το έργο υλοποιήθηκε από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με την Off Stream, υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διαχείριση Έργου: Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Σύλληψη-Σχεδίαση-Υλοποίηση: Off Stream, Στέλα Αναστασάκη & Χριστίνα Βλάχου

Συντονισμός Έργου: Ιωάννα Δεληγιάννη, MSc Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων

Εκπαιδεύτριες Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης Α.μεΟ.Α ΚΕΑΤ-Παράρτημα Θεσσαλονίκης): Λεία Αβραάμ, Φωτεινή Μπαξεβάνου

Ομάδα Προσβασιμότητας: Βασιλική Άγκο, Παρασκευή Κουτσαΐδη, Θανάσης Σιδέρης

Απτικός Χάρτης: Mind the Map

Ακουστική Ξενάγηση: Clio Muse Tours

Γραφιστική Σχεδίαση: Post- Spectacular Office

Περισσότερες πληροφορίες:

Πληροφορίες:

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Tηλ. 2410623615 Email: info@katsigrasmuseum.gr www.katsigrasmuseum.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες