ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας από Γαλήνη: Καθήκον του πολιτισμένου κόσμου η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Στις εκδηλώσεις της 79ης επετείου Εκτέλεσης των δημοτών Γαλήνης και Πλατυκάμπου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, παρέστη ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής,  βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και της κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων, δήλωσε:

«Η ελευθερία της Ελλάδας έχει “ποτιστεί” με το αίμα και τις θυσίες των συμπατριωτών μας, που πολέμησαν το θηρίο του ναζισμού και του φασισμού και αντιστάθηκαν γενναία, με μόνο όπλο την ψυχή τους, απέναντι στις πάνοπλες δυνάμεις κατοχής, γράφοντας το Έπος του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης.

Υποκλινόμαστε στην ιερή μνήμη των εκτελεσθέντων συντοπιτών μας κι όλων των Ελλήνων, που έδωσαν τις ζωές τους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και συνέβαλαν όχι μόνο στη στρατιωτική αλλά και στην ιδεολογική συντριβή των ναζιστικών και φασιστικών δυνάμεων.

Αποτελεί χρέος μας να διδάσκουμε την εθνική και παγκόσμια ιστορία στους νέους ανθρώπους και να ενσταλάζουμε από γενιά σε γενιά το καθήκον του πολιτισμένου κόσμου σε σχέση με την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την εμπέδωση του κράτους δικαίου, την υπεράσπιση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων και την προάσπιση της δημοκρατίας.

Συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή Κιλελέρ και στις Τοπικές Κοινότητες Γαλήνης και Πλατυκάμπου για την άρτια οργάνωση και των φετινών εκδηλώσεων μνήμης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες