ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Σεργιάνι στη Σμύρνη”: Με επιτυχία η εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Λάρισας για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή (φώτο – βίντεο)

Τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λάρισας οργάνωσε μια μουσικο-χορευτική εκδήλωση με δραματοποιημένη αναπαράσταση της ζωής στη Σμύρνη το βράδυ της Παρασκευής στο Χατζηγιάννειο πνευματικό κέντρο.

Την εκδήλωση πλαισίωσε ο Σύλλογος Φίλων Λαϊκής παράδοσης (ΦΙΛΠΑ) με χορούς από τη Σμύρνη υπό την επιμέλεια του Γιώργου Τσιπλακούλη.

Τα κείμενα ήταν της Κλαίρης Βαλσαμοπούλου, η οποία επιμελήθηκε και την παρουσίασή τους από τους απόφοιτους μαθητές του 2ου Λυκείου Λάρισας Ευαγγελία Τσιούφη και Χρήστο Τσικρίκα.

Έπαιξαν οι μουσικοί Ρήγας Μακρόπουλος (βιολί), Αποστόλης Κουνής (ούτι, κιθάρα, τραγούδι), Γιώργος Κατσάρας (κρουστά) και Φανή Μπαρμπή (τραγούδι).

Η παράσταση μέσα από την αφήγηση, την προβολή εικόνων, τους χορούς, τη μουσική τα τραγούδια αλλά και τις ενδυμασίες της εποχής ταξίδεψε τους παρευρισκομένους 100 χρόνια πριν, σε ένα σεργιάνι στην κοσμοπολίτισσα Σμύρνη του 1920.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες