ΛΑΡΙΣΑ

Γκουντάρας προς Εμπορικό Σύλλογο Αγιάς: “Ο Δήμος Αγιάς προτιμά κατά προτεραιότητα την τοπική αγορά”

Σε επιστολή του δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα προς τον Εμπορικό Σύλλογο Αγιάς, αφορμώμενη από το δημοσίευμα πως ο δήμος δεν στηρίζει την τοπική οικονομία, επισημαίνονται τα εξής:

“Κύριε πρόεδρε, αγαπητά μέλη του Εμπορικού συλλόγου Αγιάς, οφείλω κατ’ αρχάς μια διευκρίνιση: Σε καμιά από τις ανακοινώσεις του Δήμου Αγιάς ή του Δημάρχου, δεν ισχυρίστηκε κανείς πως ο Δήμος στηρίζει ισομερώς τους Εμπόρους της περιοχής μας.

Δεν είναι πρακτικά δυνατό. Αυτό που είπαμε και αυτό που τελικά ισχύει, είναι πως ο Δήμος Αγιάς όταν χρειάζεται να προμηθευτεί προϊόντα ή υπηρεσίες, το κάνει προτιμώντας κατά προτεραιότητα την τοπική αγορά. Αν οι υπηρεσίες ή τα προϊόντα που αναζητά δεν υπάρχουν στην τοπική αγορά, ή οι τοπικές επιχειρήσεις δεν επιθυμούν (ή δεν είναι σε θέση) να συνεργαστούν με το Δήμο τότε προσφεύγει σε άλλους επαγγελματίες, τηρώντας σε κάθε περίπτωση τους όρους που θέτει ο νόμος.

Ωστόσο, υποθέτουμε πως ο Σύλλογος σας, ένα σοβαρό συνδικαλιστικό όργανο, βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο Δήμος Αγιάς δεν στηρίζει την τοπική οικονομία.

Θα σας παρακαλούσα θερμά, λοιπόν, στο πλαίσιο της καλής μας συνεργασίας να μας αποστείλετε τα στοιχεία που σας οδήγησαν στην ομόφωνη απόφασή σας κι αν στοιχειοθετείται η θέση σας είμαστε έτοιμοι να επανορθώσουμε και λεκτικά και έμπρακτα.

Τα δικά μας στοιχεία δείχνουν εντελώς άλλη εικόνα. Σας παραθέτω, λοιπόν, ενδεικτικά τα παρακάτω:

Για το έτος 2021, το ΝΠΔΔ σε σύνολο δαπανών 124.885,04€ ανέθεσε σε εταιρείες εκτός Δήμου το ποσό των 429,99€, δηλαδή ανέθεσε στους τοπικούς επαγγελματίες και σε δημότες του Δήμου μας που δραστηριοποιούνται εκτός Δήμου (16.058,60€) 124.425,05€, δηλαδή το 99,63% του συνολικού προϋπολογισμού ανατέθηκε στην τοπική αγορά.

Για φέτος μέχρι και σήμερα, το ΝΠΔΔ σε σύνολο δαπανών 41.733,32€ ανέθεσε σε τοπικούς επαγγελματίες και σε δημότες που δραστηριοποιούνται εκτός Δήμου (2.356,86€) 41.733,32€ δηλαδή ανέθεσε το 100% των μέχρι και σήμερα δαπανών στην τοπική αγορά.

Αξιότιμε κ Πρόεδρε, ας δούμε κάποιες δαπάνες του Δήμου για τη χρονιά που διανύουμε:

Α) Προμήθεια εργαλείων και υλικών συντήρησης. Από τη συνολική δαπάνη των 40.230,59€ σε τοπικές επιχειρήσεις ανατέθηκαν 32.905,59€. Δηλαδή ποσοστό 81,79% ανατέθηκαν στην τοπική αγορά.

Β) Προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας, είδη καθαριότητας και προμήθεια γάλακτος. Από το σύνολο των 19.633,40€ ανατέθηκε σε τοπικές επιχειρήσεις και σε δημότες μας που δραστηριοποιούνται εκτός (6.137,80€) 19.633,40€ δηλαδή το 100%.

Γ) Προμήθεια γραφικής ύλης, συνολική δαπάνη 9.424,35 η οποία ανατέθηκε εξ ολοκλήρου σε τοπικά καταστήματα, δηλαδή κ. Πρόεδρε το 100% της δαπάνες ανατέθηκε σε ντόπιους.

Από το σύνολο των παραπάνω δαπανών που ανέρχεται στις: 235.906,70€ στις τοπικές επιχειρήσεις ανατέθηκε το ποσό των: 228.121,71€ δηλαδή το: 96,69% δόθηκε στην τοπική επιχειρηματικότητα.

Δεν ξέρω, κ. Πρόεδρε και αγαπητά μέλη του Δ.Σ., ποια στοιχεία λάβατε υπόψη σας, ή ποιοι σας έδωσαν στοιχεία, η πραγματικότητα όμως είναι αυτή που καταγράφεται με τα δεδομένα του Δήμου και που σας παραθέτουμε σήμερα. Εμείς θα συνεχίσουμε την ενημέρωσή σας κατά κωδικούς δαπανών και βεβαίως θα συνεχίσουνε με μεγαλύτερη ένταση να στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θα περιμένουμε τα στοιχεία για να κάνουμε έναν ειλικρινή και έντιμο διάλογο.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες