Βασίλης Ζωγράφος

Οι συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους, ενώ το 2019 η πλειοψηφία ψήφισε ΝΔ

Δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία ” η αγανάκτηση των συνταξιούχων σε βάρος της κυβέρνησης της ΝΔ. Ξεχειλίζει η κοροϊδία που δέχονται απροκάλυπτα από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η εξαπάτηση σε βάρος των είναι διπλή.

* Η πρώτη εξαπάτηση της ΝΔ στους συνταξιούχους ήταν η δέσμευση για τη διατήρηση της 13ης σύνταξης που επανέφερε ο ΣΎΡΙΖΑ.
Όταν ο ΣΎΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έφερε στη Βουλή για να γίνει νόμος του κράτους η 13η σύνταξη, η ΝΔ ψήφισε την νομοθετική διάταξη .Φαίνεται δεν το πίστευε ,παρότι δεσμεύτηκε ότι θα την διατηρούσε.
Όταν ο ελληνικός λαός το 2019 έκανε την ΝΔ κυβέρνηση, και η πλειοψηφία των συνταξιούχων την ψήφισε, ξέχασε τις δεσμεύσεις της .Πήρε το 1 δις ευρώ που είχε δεσμεύσει ο ΣΎΡΙΖΑ για την 13η σύνταξη για να “κλείσει τρύπες “από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.
Ο ΣΎΡΙΖΑ διαφώνησε με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η οποία, εκτός των άλλων, επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο πάνω απ 70 δις για τα επόμενα 50 χρόνια.

* Η δεύτερη εξαπάτηση των συνταξιούχων έγινε με το ζήτημα των αναδρομικών. Μετά το 2020, όταν βγήκε η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά και τις περικοπές που έκανε παράνομα η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου , η κυβέρνηση έδωσε αναδρομικά <<μονάχα για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις και άφησε εκτός τις περικοπές που αφορούσαν τις περικοπές και τα δώρα >>, οι οποίες κι αυτές κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.
Η κοροϊδία σε βάρος των συνταξιούχων συνεχίζεται γιατί τους <<καλούσαν να μην κάνουν προσφυγές και ότι το ίδιο θα συμβεί για όλους και αυτά που δικαιούνται θα επιστραφούν >> , φυσικά μέχρι στιγμής καμία απόφαση δεν υπάρχει για επιστροφή των αναδρομικών.
Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός σε βάρος των συνταξιούχων συνεχίζεται απροκάλυπτα .
Δημιουργείται μείζον θέμα ηθικής τάξης και δικαιοσύνης.
Δεν μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός να αγνοούν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και να την χρησιμοποιούν αλά καρτ, όποτε, και όπως τους βολεύει!

*Η διπλή δέσμευση του ΣΎΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ.

α) Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ δεσμεύτηκε για την επιστροφή της 13ης σύνταξης. Η 13η σύνταξη θα επανέλθει << με την κατάργηση του ΤΕΚΑ που αφορά την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης >>. Έτσι το 1δις ευρώ θα επανέλθει στους συνταξιούχους << για να δίνεται κάθε τέλος του έτους μια σημαντική ενίσχυση >>.

β) Την απόδοση των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Για τα αναδρομικά 2,5 δις ευρώ αυτά << θα δοθούν σε τρεις ισόποσες δώσεις περίπου των 800 εκατ. ευρώ η δόση, διότι είναι μεγάλο το δημοσιονομικό βάρος >>.
Στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε και τις αυξήσεις στις συντάξεις που ανακοίνωσε ο κ.Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Του Θύμισε ότι είναι <<αυξήσεις που νομοθετήθηκαν το 2017 και προβλεπόταν το 2023 >>. Δεν παρέλειψε να αναφέρει το πρόβλημα με την προσωπική διαφορά.

Αυτά για να μπούνε τα πράγματα στη θέση τους, και οι συνταξιούχοι να μην την ξαναπάθουν ψηφίζοντας νεοφιλεύθερες κυβερνήσεις.

Ζωγράφος Βασίλης Συντονιστής ΝΕ Ν.Λαρισας και μέλος της ΚΕ του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες