ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Στη Βουλή τώρα η διάσωση του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου»

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας (ΕΠΣΝ) κ.  Δημήτρη Μπουχλαριώτη και επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε αμέσως μετά, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, για το θέμα της αντιμετώπισης της Κυβέρνησης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου, που οδήγησαν στην παύση του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος και σε μετωπική σύγκρουση με τον αρμόδιο Υφυπουργό.

Στο πλαίσιο της αναλυτικής συζήτησης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝ έθεσε το πλέγμα των προβλημάτων  που απασχολούν τα ποδοσφαιρικά σωματεία, με αφορμή την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου,  εξαιτίας των προαπαιτούμενων για το μητρώο συλλόγων που τέθηκαν πρόσφατα από την Κυβέρνηση και αφορούν οριζόντια όλα τα σωματεία. Ειδικότερα, ενώ τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης μητρώου, εστίασε στο γεγονός ότι τα αθλητικά σωματεία, λόγω της «πρόσθετης γραφειοκρατικής διαδικασίας», με τις πολλαπλές πιστοποιήσεις που απαιτεί η Κυβέρνηση, κινδυνεύουν να απωλέσουν το δικαίωμά τους να αγωνίζονται στα γήπεδα. Όπως τόνισε, το μόνο που επιτυγχάνεται από τις «πρακτικές ανεφάρμοστες οδηγίες», είναι ο στραγγαλισμός των σωματείων.

Η Λαρισαία Βουλευτής ενέκυψε με ενδιαφέρον στις παραμέτρους που αναδείχθηκαν. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι αναλαμβάνει άμεσα κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, καταθέτοντας Επίκαιρη Ερώτηση προς την Κυβέρνηση, ώστε να δοθούν από τα επίσημα κυβερνητικά χείλη, μέσα στη Βουλή,  όλες οι αναγκαίες απαντήσεις.Συγκεκριμένα, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ανησυχώ ιδιαίτερα για το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού, μετά τη λεπτομερή και υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση και τα αίτια διακοπής της αγωνιστικής δράσης των ποδοσφαιρικών σωματείων, που μου παρείχε ο Πρόεδρος της Ένωσης του Νομού μας. Κανείς δεν τάχθηκε κατά του μητρώου, αλλά όχι αυτό να αποτελέσει την ταφόπλακα για την πλειοψηφία των σωματείων .

Θλίβομαι βαθιά για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Η Κυβέρνηση οφείλει να δράσει άμεσα, λαμβάνοντας υπόψη αφενός μεν την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για διαφάνεια, νομιμότητα και ασφάλεια, αφετέρου τις ρεαλιστικές πρακτικέςδυσχέρειες.

Οφείλει η Κυβέρνηση να αντιληφθεί τον κοινωνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία αποτελούν την ψυχή, τον τροφοδότη και το προπύργιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αθλητισμού γενικότερα.

Η σημασία του ερασιτεχνικού αθλητισμού για την κοινωνία μας, πρωτίστως για τα παιδιά μας, είναι καθοριστική. Παρέχει την ιδανική διέξοδο υγιούς ενασχόλησης και θετικής ανάπτυξης της προσωπικότητας, αποτελώντας το αντίβαρο στις σύγχρονες προκλήσεις, στους “τεχνητούς παραδείσους”με τις καταστροφικές “προτάσεις” της εύκολης διαφυγής των εξαρτήσεων, της παραβατικότητας, της επιθετικότητας και της βίας.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν είναι μια τυπική διαδικασία στο σωρό των κρατικών εκκρεμοτήτων. Είναι ανεκτίμητο πολιτιστικό στοιχείο, που έχει σφραγίσει τα παιδικά μας χρόνια και έχει πρωταγωνιστήσει στη διαχρονική ιστορία του Τόπου μας.

Αποτελεί την οδό,μέσα από την οποία θα κερδίσουμεμια νέα γενιά με αυτοεκτίμηση, μαχητικότητα και ιδεώδη, όπως της αξίζει.

Περιμένω τον κ Αυγενάκη να μου απαντήσει στη Βουλή, ειλικρινά  πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται όλα αυτά και τί προτίθεται να κάνει».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες