ΛΑΡΙΣΑ

Η 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας για τις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας που υλοποίησε

Η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας, με συντονίστρια την κα Ράνια Πινακά, γενικό ιατρό, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δράσεις ευαισθητοποίησης και προώθησης της εθελοντικής Αιμοδοσίας, τη Δευτέρα 5/10/2022 και την Τρίτη 6/10/2022 στο χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ).

Στη δράση συμμετείχαν οι επισκέπτριες υγείας της Τ.ΟΜ.Υ. Αμπελοκήπων κα Βασιλική Παπαδούλη και κα Έφη Παπανικολάου,η επισκέπτρια υγείας & συντονίστρια Δικτύου Αγωγής Υγείας της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κα Αναστασία Λάππα, οι επισκέπτριες υγείας του Π.Γ.Ν.Λ. και της Τ.ΟΜ.Υ. Γιάννουλης Λάρισας.

Αναδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο που κατέχουν οι επισκέπτες υγείας στην προώθηση της αγωγής υγείας, απευθύνθηκαν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου που παραβρέθηκαν στο χώρο του Πανεπιστημίουκαι τους ενημέρωσαν για τη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Τόνισαν την αναγκαιότητα προσέλκυσης νέων αιμοδοτών και της ταυτόχρονης υποστήριξης της σταθερής προσφοράς αίματος από τους ήδη αιμοδότες.

 

Τονίζεται ιδιαίτερα,πως για την κάλυψη των αναγκών αίματος του νομού,απαιτείται μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής από τον υγιή ενήλικο πληθυσμό, ο οποίος μπορεί πραγματικά να χαρίσει ζωή στον συνάνθρωπό του,με μια απλή διαδικασία που διαρκεί ελάχιστα λεπτά.

Η διεπιστημονική ομάδα της 4ης Τ.ΟΜ.Υ. Αμπελοκήπων ευχαριστεί θερμά τους εκπροσώπους της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Λ., τον προϊστάμενο Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του Παν/μιου Θεσσαλίας κ. Ευάγγελο Κώστογλου και τις επισκέπτριες υγείας όλων των ανωτέρω δομών για τη συμμετοχή τους και την άριστη συνεργασία.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η 4η Τοπική Ομάδα Υγείας Αμπελοκήπων Λάρισας εντάσσεται στο « Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες