ΛΑΡΙΣΑ

Πορεία με τρακτέρ στη Λάρισα

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου και Αργυροπουλιού – Λυγαριάς, μετά από μαζική σύσκεψη που πραγματοποίησαν την προηγούμενη βδομάδα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα προς το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, την Τρίτη 11 Οκτώβρη. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 5 μ.μ. στον ανοιχτό χώρο έναντι της Τούμπας Τυρνάβου.

Η κινητοποίηση αυτή εντάσσεται στις συντονισμένες πολύμορφες κινητοποιήσεις που θα γίνουν το τριήμερο 11, 12 και 13 Οκτώβρη από Αγροτικούς Συλλόγους της Ημαθίας, της Κοζάνης, της Φλώρινας, της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης, της Κατερίνης και της Πέλλας, με αιχμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ροδακινοπαραγωγοί.

Ταυτόχρονα, οι Αγροτικοί Σύλλογοι του δήμου Τυρνάβου καταγγέλλουν πως τον προηγούμενο μήνα κι άλλα φρούτα, όπως νεκταρίνια, δαμάσκηνα και επιτραπέζια σταφύλια, πουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές, αρκετά έμειναν πάνω στα δέντρα και στα κούτσουρα, ενώ και τα αχλάδια δόθηκαν με «ανοιχτές» τιμές.

Ιδιαίτερο πρόβλημα εμφανίζεται στα σταφύλια, όπου πέρα από τις δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών, δόθηκε το τελειωτικό χτύπημα με τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου, που έπληξαν και κατέστρεψαν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις με σταφύλια που ήταν πάνω στον τρύγο και δεν υπάρχει προοπτική να μεταποιηθούν σε κάτι άλλο, όπως τσίπουρο, καθώς οι καρποί έχουν σαπίσει.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες