ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χορωδιακή βραδιά στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Μία όμορφη χορωδιακή βραδιά με συνάντηση δυο χορωδιών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Προσκεκλημένη η χορωδία Cantabile Symphonic Choir Neuchâtel, από την Ελβετία, που θα ερμηνεύσει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, από αναγεννησιακά τραγούδια και μαδριγάλια έως και συνθέσεις του σήμερα. Διευθύνει ο Renaud Bouvier, ενώ στο πιάνο συνοδεύει ο Marc Golta. Στην έναρξη της βραδιάς θα τραγουδήσει, ως φιλική συμμετοχή η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με διευθυντή τον Δημήτρη Καρβούνη και την Ιωάννα Σιοπούδη στο πιάνο. Χορηγός είναι το «Οινοποιείο Νικολούλη», Χάλκη Λάρισας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Χορωδία CANTABILE

Με περισσότερα από 50 χρόνια δράσης η χορωδία Cantabile είναι η Συμφωνική Χορωδία της πόλης Neuchâtel. Ιδρύθηκε το 1970 από τον Georges-Henri Pantillon, πιανίστα, οργανίστα και καθηγητή μουσικής στην Ecole Normale Cantonale, παρουσιάζοντας πολλά έργα με επαγγελματικές ορχήστρες και σολίστες, στο καντόνι της και στο εξωτερικό (Παρίσι, Εδιμβούργο, Λίβερπουλ, Olomouc, Hradec Kralové (Τσεχική Δημοκρατία)). Ως ανεξάρτητος οργανισμός η χορωδία Cantabile ξεκίνησε μια γόνιμη μουσική συνεργασία με επαγγελματικά σύνολα το 1999 (Ορχήστρα Δωματίου του Neuchâtel και στη συνέχεια το 2008 με το Ensemble Symphonique Neuchâtel) υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Jean-Claude Fasel. Το 2010 αναλαμβάνει ο τωρινός μαέστρος, Renaud Bouvier, με βοηθό τον πιανίστα Marc Golta, συνεχίζοντας ένα σημαντικό έργο μουσικής εξέλιξης, σεβόμενος παράλληλα τη φιλία και την ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που επικρατεί μεταξύ των χορωδών του.

Ο μαέστρος RENAUD BOUVIER

Ο Renaud Bouvier ανέλαβε τη διεύθυνση της Cantabile, τον Ιανουάριο του 2010 και από τότε εξερευνά μαζί της το ρεπερτόριο για μεγάλη χορωδία και ορχήστρα. Ο Renaud Bouvier ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στη διεύθυνση ορχήστρας το 2002 με τον Hervé Klopfenstein στο Ωδείο της Λωζάνης, αφού πρώτα σπούδασε φαγκότο, τραγούδι, μουσική ανάλυση και ενορχήστρωση. Κατέχει επίσης πτυχίο λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο της Λωζάνης και ήταν βοηθός στη γαλλική λογοτεχνία. Σήμερα διευθύνει τη χορωδία ορατόριων Hostias στη Λωζάνη, την οποία ίδρυσε το 2003, και τη χορωδία Les Vocalistes Romands, με την οποία αφιερώνεται στο απαιτητικό ρεπερτόριο της χορωδίας δωματίου, από τον 17ο έως τον 21ο αιώνα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες