ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τα όπλα του Μίτσελ στον πόλεμο των έξι εβδομάδων…

ο αυριανό απόγευμα στο Φάληρο: Προκαταβολικά με χαρακτήρα ιστορικό. Εκείνο που ο Μίτσελ Γκονζάλες θα σταθεί ξανά μπροστά στον «πάγκο» των γηπεδούχων του «Γ. Καραϊσκάκης». Το ίδιο που θα ανοίξει επίσημα τη δεύτερη θητεία του 59χρονου στον Ολυμπιακό και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια μεγάλη επιστροφή. Και δεδομένα μια υπόθεση που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην «οικονομία» της σεζόν. Και για τους Ερυθρόλευκους, αλλά και για τους άλλους…

Ακριβώς 2.828 απογεύματα μετά λοιπόν: Ηταν 4 Ιανουαρίου του 2015 και εκείνο το (νικηφόρο) ματς με τον Πλατανιά που έμελλε να ρίξει τους τίτλους τέλους στην πρώτη θητεία του. Θα είναι 2 Οκτώβρη 2022 αύριο και μαζί με τη νέα εποχή θα ξεκινά και ένας ποδοσφαιρικός «πόλεμος» έξι εβδομάδων για τον πρωταθλητή Ελλάδας. Εκείνος που θα κρατήσει μέχρι και το ντέρμπι με την ΑΕΚ (13/11) και που θα κλείσει την αυλαία των εγχώριων διοργανώσεων – ως τις 20 Δεκέμβρη – ελέω του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Εξι εβδομάδες 12 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη και τελικά ένας πρώτος απολογισμός που εν πολλοίς σαν πυξίδα θα δείξει τι ακολουθεί για τον Ολυμπιακό που ως τώρα βρίσκεται στο -7 από την κορυφή της Super League και δίχως βαθμό στο Europa League.

Το σχέδιο

Είναι απλό και καθαρογραμμένο το ποδοσφαιρικό σχέδιο που εκπόνησαν ο ισπανός προπονητής και η διοίκηση βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα και δίνοντας τα χέρια πριν από δύο εβδομάδες. Ο 59χρονος έχει στη διάθεσή του ένα από τα καλύτερα (και σίγουρο το πιο ακριβό) ρόστερ του Ολυμπιακού και οι προσδοκίες για όσα ακολουθούν προφανώς και είναι μεγάλες ανεξάρτητα με την αφετηρία. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η συνέχεια στο ευρωπαϊκό ταξίδι τουλάχιστον ως τα νοκάουτ του Φλεβάρη. Πώς μπορεί να γίνει αυτό σε μια συγκυρία που ουσιαστικά ακόμη οι Πειραιώτες δεν έχουν δει τα περισσότερα βασικά τους μεταγραφικά αποκτήματα (Μαρσέλο, Χάμες, Μπακαμπού, Σαμασέκου, Βρσάλικο κ.λπ.) αλλά και παίκτες πρώτης γραμμής (Φορτούνης) να μπαίνουν στην εξίσωση; Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Με μια όσο το δυνατόν καλύτερη συγκομιδή ως τη διακοπή για το Μουντιάλ.

Το κλειδί πριν απ’ τη διακοπή

Μια συγκομιδή που θα έχει «μαζέψει» τη διαφορά στο πρωτάθλημα αλλά και που θα δώσει στον Ολυμπιακό μια από τις τρεις θέσεις του ομίλου στο Europa League που οδηγούν στα νοκάουτ του Φλεβάρη. Αν συμβούν αυτά; Η διακοπή των πέντε εβδομάδων που ακολουθεί επιτρέπει μια ολοκληρωμένη χειμερινή προετοιμασία. Και από αυτή το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι θα επιστρέψουν με άλλα αγωνιστικά κυβικά. Και με μια ομάδα έτοιμη και μονταρισμένη για να κυνηγήσει τους στόχους της. Το θέμα είναι λοιπόν τι… πάσα θα πάρει αυτή η ομάδα από εκείνη που αύριο ρίχνεται στη μάχη.

Τα καλά νέα; Το γεγονός ότι και μόνο με την παρουσία του ο ισπανός τεχνικός άλλαξε την ατμόσφαιρα στον Ρέντη. Αδιαπραγμάτευτη η ικανότητά του στον σημαντικό «ψυχολογικό τομέα». Πολλώ δε μάλλον τώρα, που όπως ο ίδιος είπε από την αρχή ανέλαβε την ευθύνη σε ένα σύνολο με «κρίση ταυτότητας». Τα ακόμη καλύτερα; Οτι ο Μίτσελ γνωρίζει με λεπτομέρειες τα πάντα για αυτή την ειδική διαδρομή. Ξέρει τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος, τους αντιπάλους, τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό, ακόμη και τους αγωνιστικούς χώρους και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας (που σχεδόν πάντα αποτελούν ένα πρώτο σοκ για κάθε ξένο τεχνικό που έρχεται στα μέρη μας). Οπως βεβαίως ξέρει τις απαιτήσεις του ερυθρόλευκου κοινού. Το προφίλ πρωταθλητισμού που επιβάλλεται σε ένα κλαμπ που ξεκινά κάθε χρόνο με minimum φιλοδοξία την κατάκτηση του τίτλου (είναι ζήτημα να συμβαίνει σε 10-15 ομάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη).

Μόνο ο Μίτσελ

Μοιάζουν με λεπτομέρειες όλα αυτά, αλλά δεν είναι. Και πραγματικά ακόμη και σήμερα αν ο Ολυμπιακός ήταν ακόμη στην αγορά για τον αντικαταστάτη του Κάρλος Κορμπεράν δύσκολα θα μπορούσε να βρει άλλον με αυτή τη γνώση αλλά και με το πακέτο ικανοτήτων που συνδυάζει ο Μίτσελ. Ας έκανε μόλις προχθές την πρώτη του προπόνηση με ολόκληρο το ρόστερ. Ας έχει μπροστά του έξι εβδομάδες καθοριστικές με ματς κάθε 3-4 μέρες. Ας μη συζητάμε δεδομένα για ιδανικές συνθήκες. Ο Ισπανός μπορεί να κάνει τη… δουλειά. Και αν τα καταφέρει; Τότε η κουβέντα σύντομα, αλλάζει θεαματικά. Και για την ομάδα του. Και για τις υπόλοιπες που νιώθουν πως κάθονται στο τραπέζι του πρωταθλητισμού…

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις