ΛΑΡΙΣΑ

“Ταξίδεψαν” στο μέλλον οι μικροί ερευνητές της Λάρισας στην “Βραδιά του Ερευνητή” στο Μύλο (φωτό – βίντεο)

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και φέτος η επί 8 ετών διοργάνωση του εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με διευθυντή τον καθηγητή κ. Δημήτρη Κουρέτα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα της Παρασκευής στο προαύλιο του Μύλου του Παππά, στη Λάρισα.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» αφορά σε εκδηλώσεις που γίνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών, κι όχι μόνο, με τον κόσμο της έρευνας.

Στο χώρο του Μύλου του Παππά βρέθηκαν ερευνητές του Εργαστηρίου, όπου παρουσίασαν τα αποτελέσματα από την έρευνα τους, κατάλληλα προσαρμοσμένα για κάθε ηλικία παιδιών. Στα θέματα που αναδείχθηκαν ήταν και η ποιότητα τροφίμων που καταναλώνεται καθημερινά (πχ κρέας, μέλι, ελαιόλαδο και άλλα πολλά).

Επιπλέον, τα παιδιά ενημερώθηκαν για περιβαλλοντικά θέματα και πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τα υποπροϊόντα τυροκομείων, ελαιουργείων, οινοποιείων, ενώ “ταξίδεψαν” στο μέλλον με την επιστήμη των νανοϋλικών και την επίδραση τους στην ανθρώπινη υγεία.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του καθηγητή Δ. Κουρέτα φωτογραφίες:

Φωτό/Βίντεο: Θάνος Παλούκας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες