ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Ο «Αράπος», ο «Σέφκης» και η 38χρονη αποζημίωσαν… τοις μετρητοίς τα θύματά τους και αφέθηκαν ελεύθεροι

Αποζημιώνοντας τους παθόντες για τα χρήματα που έκλεψαν από τα σπίτια τους, αφέθηκαν χθες ελεύθεροι οι τρεις κλέφτες που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας κατηγορούμενοι για διαρρήξεις σπιτιών σε Λάρισα, Γιαννούλη, Φαλάνη και Αμπελώνα.

Οι τρεις συλληφθέντες Ρομά, ο 37 χρόνος αποκαλούμενος και «Αράπος», ο 41 χρόνος ο αποκαλούμενος και «Σέφκης» και μία 38χρονη γυναίκα, κάνοντας χρήση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα «αποζημίωσαν όλους τους παθόντες», όπως διευκρίνισαν στην «Ε» συνήγοροί τους, Στ. Καλογεράς, Κων. Κατσαβός και Σακ. Κεχαγιόγλου και μετά την απολογία τους χθες, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση στου εκεί Αστυνομικό Τμήμα.

Ο συνήγορος του 41χρονου, Σ. Κεχαγιόγλου, σημείωσε στην «Ε» πως «στον εντολέα μου φόρτωσαν όλες τις κλοπές και, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, επειδή είχε ποινικό μητρώο κανείς δεν θα τον πίστευε, οπότε αποζημίωσε όλους τους παθόντες. Απόδειξη ότι του φόρτωσαν όλες τις κλοπές του Ιουλίου και του Αυγούστου, μεταξύ των οποίων και τρεις κλοπές, ενώ τον Δεκαπενταύγουστο υπάρχουν αποδείξεις, με φωτογραφίες και εισιτήριο ότι βρισκόταν στην Παναγιά της Τήνου» κατέληξε ο Κ. Κεχαγιόγλου.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εξακριβώθηκε «η τέλεση ακόμα 14 περιπτώσεων κλοπών – διαρρήξουν οικιών, τετελεσμένου και σε απόπειρα, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιουλίου έως τέλη Αυγούστου 2022, «από τις οποίες αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά χρυσαφικά – κοσμήματα, Φο μπιζού κ.α., με το συνολικό αποκομισθέν παράνομο οικονομικό όφελος να προσδιορίζεται άνω των 86.000 ευρώ».

Οι τρεις δράστες, με τουλάχιστον δύο, συνεργούς τους που διέφυγαν, συνελήφθησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, κοντά στην πλατεία της Νάπολης έχοντας μεταβεί στη Λάρισα με μισθωμένα ΙΧ. Στη συνοικία της Νεάπολης επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν το σπίτι, κάτι που κατάφεραν νωρίτερα στην οικία της Νέας Πολιτείας, ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο τους, βρέθηκε σταθμευμένο δίπλα από το Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας στο ύψος της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, προέκυψε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από αρχές του μήνα Ιουλίου του τρέχοντος έτους, οργανώθηκαν μεταξύ τους, συστήνοντας εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων οικιών προς πορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, ενεργούσαν με την ίδια η διαφορετική σύνδεση κάθε φορά, είτε κατά τις πρωινές, είτε κατά τις απογευματινές προς βραδινές ώρες, εκμεταλλευόμενοι τις επικρατούσες συνθήκες, καθώς και την απουσία των ενοίκων από τις οικίες που εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Για να καταφέρουν να εισέλθουν στις οικίες που εντόπισαν, χρησιμοποιούσαν κάθε πρόσφορο, κατά περίπτωση, τρόπο, είτε παραβιάζοντας τις μπαλκονόπορτες ή παράθυρα αυτών, είτε παραβιάζοντας τις πόρτες. Οι δράστες, για την μετάβαση και αποχώρησή τους από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, χρησιμοποίησαν τρία διαφορετικά Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας εταιρειών μίσθωσης οχημάτων».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγει σημειώνοντας ότι στην κατοχή των συλληφθέντων και στον ευρύτερο χώρο εντοπισμού – ακινητοποίησης, καθώς και σε δύο οχήματα, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητας τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1κατσαβίδι, 2 ζευγάρια γάντια, 6 κινητά τηλέφωνα, 2 καπέλα, 1 χειρουργική μάσκα, 1 ζευγάρι σκουλαρίκια, 1 επίχρυσο ματάκι και 2 σημαίνει δαχτυλίδια (τύπου φο μπιζού), αποδείξεις διοδίων, με ημερομηνία 24-09-2022 κ.α.».

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Β. Κακάρας)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες