ΛΑΡΙΣΑ

Αντιπολίτευση σε Γκουντάρα: Ούτε κουβέντα για τις αγαπημένες του εταιρείες που παίρνουν τις αναθέσεις

Σκληρή απάντηση επιφύλασσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αγιάς, με αφορμή τα όσα είπε ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Γκουντάρας για το Αγιώτικο Πανηγύρι.

Στην απάντηση αναφέρονται τα εξής: “Ο Δήμαρχος Αγιάς προφανώς γνωρίζει ότι η ειρωνεία είναι ένας εύκολος τρόπος να ξεφεύγει κανείς αλλά είναι μια μέθοδος που δείχνει ένδεια επιχειρημάτων. Για άλλη μια φορά εισπράξαμε μέσω δημοσιεύματος τις επιπλήξεις ,τα μαθήματα καλής συμπεριφοράς αλλά και τις υποδείξεις του κυρίου Γκουντάρα. Όμως για την αντιπολίτευση τί υποδείξεις να κάνει; Από πού και ως πού; Τέτοιο ρόλο δεν άσκησε ποτέ και πουθενά. Είναι πάντα ερωτευμένος με τις πλειοψηφίες και ιδίως την εκάστοτε κεντρική πολιτική εξουσία.

Θα του δίναμε ευχαρίστως μια διεύθυνση για να μας στείλει τα έγγραφα που συνήθως «ξεχνά» (και τα οποία αναζητούμε επιμόνως, όπως πρόσφατα που στείλαμε δύο email και περιμένουμε ακόμη) αλλά δυστυχώς αρνείται πεισματικά να παραχωρήσει ένα δικό της γραφείο στην αντιπολίτευση όπως ο νόμος τον υποχρεώνει. Επομένως δεν έχουμε διεύθυνση πέρα από την ηλεκτρονική.

Κι αν αυτό δείχνει πολιτική μικροπρέπεια, υπάρχει και η πολιτική αλαζονεία και το πολιτικό θράσος που φαίνονται διάχυτα στην απάντησή του. Όλα αυτά φαίνεται πως τον δυσκολεύουν αφάνταστα να δεχθεί οποιουδήποτε τύπου κριτική. Ενοχλείται ο κύριος Γκουντάρας από τα «ναι μεν αλλά» ,όπως λέει, της παράταξής μας. Τέτοιο «ΝΑΙ» δεν του φτάνει ,του φαίνεται λίγο. Θέλει το «ΝΑΙ» χορτάτο. Θέλει και τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης θαυμαστές του, υποτακτικούς ( Άλλωστε βρήκε και τέτοιους). Κι ας αφήσει τα περί στείρας αντιπολίτευσης μιας και συνηγορούμε στις περισσότερες των αποφάσεων του Δ.Σ.

Μαθήματα ορθής πολιτικής συμπεριφοράς δεν δεχόμαστε από πολιτικούς που αδυνατούν να αντιληφθούν ότι κούρασαν και συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται κάθε εξουσία που τόσα χρόνια με διάφορους τρόπους απέκτησαν, για να ξαναδιεκδικήσουν τι; Την εκπλήρωση των υπόλοιπων οραμάτων τους για τα επόμενα 30 χρόνια; Αυτό! είναι αγένεια και όχι το να αλλάξει κάθισμα σε μια ομιλία, ένας δημοτικός σύμβουλος που τόσα χρόνια δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν για το ήθος του, τόσο επαγγελματικά όσο και πολιτικά. Άλλωστε ο συγκεκριμένος σύμβουλος είναι ξεκάθαρος στα ιδεολογικά του «πιστεύω» και δεν ακροβατεί προσπαθώντας να ισορροπήσει πάνω σε δύο ή τρεις βάρκες ανάλογα με το συμφέρον του. Πάντως αφού μιλάει για τους μηλοπαραγωγούς ας μας πει ποια είναι η λύση την οποία ευαγγελιζόταν λίγες ημέρες μετά την «φιέστα». Και να τους πείσει ότι οι καυτές ομιλίες έχουν την ίδια αξία με το κυνηγητό που είχε επιδείξει (και πολύ καλά έκανε) πριν ένα έτος περίπου όταν οι βροχοπτώσεις κατέστρεφαν τα χωράφια με τις καστανιές…

Και όσο κι αν προσπαθεί να μας υποτιμήσει τάχα για την εταιρική ευθύνη της ΔΕΥΑΑ, το νόημα των λεγομένων μας (που κάνει πως δεν καταλαβαίνει – εκτός κι αν όντως δεν το κατάλαβε) είναι ότι είναι αντιφατικό την ώρα που η ΔΕΥΑΑ ξοδεύει απλόχερα χρήματα δημοτών για συναυλίες, ένα νηπιαγωγείο ενός Δήμου να παρακαλάει για μια συρταριέρα μερικών δεκάδων ευρώ. Και μάλιστα αυτό το κάνει η ΔΕΥΑΑ που πριν από λίγους μήνες εξέφραζε δια του διευθυντή της απόγνωση για τον τρόπο αποπληρωμής των λογαριασμών ΔΕΗ. Να βάλουν την πολύ δημιουργική φαντασία τους (δεν θέλει δα και πολύ) ώστε να μπορούν να κάνουν και τα δύο.

Αρνείται να σχολιάσει αυτά που δεν τον βολεύουν και μιλά για καραμέλες. Ούτε κουβέντα για τις αγαπημένες εταιρείες που κάθε λίγα χρόνια εμφανίζονται για λίγες αναθέσεις και μετά εξαφανίζονται από το προσκήνιο . Εταιρείες που «πουλάνε» τα πάντα όσα χρειάζεται ένας Δήμος λες και φτιάχτηκαν αποκλειστικά γι’ αυτόν. Και μάλιστα δικαιολογεί τις απ’ ευθείας αναθέσεις σ’ αυτές με πρόφαση την τόνωση της ντόπιας αγοράς. Επιλεκτικά όμως. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πόσα από τα χρήματα αυτά κατευθύνονται στην ντόπια αγορά και πόσα πέρα απ’ αυτήν. Πάντως μας κάνει δυσάρεστη εντύπωση η αφωνία κάποιων.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες