ΛΑΡΙΣΑ

Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας η πρώτη εξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική γόνατος με προθέματα από τρισδιάστατο εκτυπωτή

Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας η πρώτη εξατομικευμένη custom made & custom fit ολική αρθροπλαστική γόνατος από την ομάδα της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων, τους Δ/ντες Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς Θωμά Μέλλο και Χρόνη Δρούγια με συνεργάτες τους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς Νίκο Καραμανή, Αθανάσιο Κουτή και την Αναισθησιολόγο Ελευθερία Τουτουνοπούλου.

Πρόκειται για πρωτοποριακή εξατομικευμένη χειρουργική μέθοδο, κατά την οποία χρησιμοποιούνται ειδικά κατασκευασμένοι μηριαίοι και κνημιαίοι οδηγοί, σχεδιασμένοι σύμφωνα με την ανατομία κάθε ασθενή. Ενώ στην κλασική αρθροπλαστική, οι επεμβάσεις σχεδιάζονται με την καθοδήγηση ακτινογραφιών, στην εξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική ο χειρουργός βασίζεται σε τρισδιάστατη μαγνητική τομογραφία του μέλους. Στη συνέχεια σε ειδικά εργαστήρια και με προηγμένα ηλεκτρονικά προγράμματα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται μοναδικοί οδηγοί σε 3D εκτυπωτή που χρησιμοποιούνται κατά την επέμβαση για τη σωστή παρασκευή και τοποθέτηση των προθεμάτων.

Στην εξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική γόνατος, εκτός από τους μοναδικούς οδηγούς και τα ειδικά εργαλεία για τη σωστή τοποθέτηση και ευθυγράμμιση των προθεμάτων, δεν τοποθετούνται άλλα εργαλεία μέσα στον αυλό των οστών, κάνοντας τη διαδικασία λιγότερο επεμβατική και με μικρότερη απώλεια αίματος, κατά συνέπεια με λιγότερες πιθανότητες για μετεγχειρητικές επιπλοκές. Οι εξιδεικευμένοι ιατροί της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος με τη νέα πλήρως εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στις μοναδικές ανάγκες και στα μέτρα κάθε ασθενή μέθοδο. Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, επενδύουμε σε νέες καινοτόμες πρακτικές, σε πρωτοποριακές μεθόδους, στην επιστήμη της ιατρικής που καθημερινά εξελίσσεται, με αποδέκτη τον άνθρωπο και την βελτίωση της ζωής του.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες