ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Ποδόσφαιρο για όλους και όλες” από την ΘΕΨΥΠΑ για την ψυχική υγεία

Μετά από μία περίοδο απραξίας και απομόνωσης υπό την σκιά της πανδημίας με έκδηλο ενθουσιασμό την 20η και 21η Σεπτεμβρίου 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για την Ψυχική Υγεία στις εγκαταστάσεις του δημοτικού σταδίου Βούλας.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που ξεκίνησε η ΕΠΟ και η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ το 2019 με την διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου για την ψυχική υγεία με σύνθημα «Ποδόσφαιρό για όλους και όλες» χωρίς κοινωνικές διακρίσεις και αποκλεισμούς, την οποία αγκάλιασαν όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα συμβάλλοντας σημαντικά στην προσπάθεια για τη συνολική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, για ένα κόσμο καλύτερο με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Η Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχική Υγείας Περίθαλψη και Αποκατάστασης Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. με τεράστιο σεβασμό στο έργο, στη δύναμη ψυχής και στη θέλησή τους για ζωή και αθλητισμό, το Μάρτιο του 2019 δημιούργησε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ομάδα ποδοσφαίρου, που αποτελούνταν από το Χρήστο, το Θοδωρή, τον Άγγελο, τον Γιάννη, το Γιώργο, το Βασίλη, τον Νίκο και το Σπύρο, άτομα με ψυχικές διαταραχές, που κατάφεραν μέσα λίγους μήνες να εκπαιδευτούν στις τεχνικές του ποδοσφαίρου και να στεφθούν Πρωταθλητές στο 1ο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας, γιατί κατάφεραν να υπερκεράσουν την απουσία του αγωνιστικού ρυθμού λόγω της μεγάλης διακοπής από την πανδημία και έφτασαν στον τελικό αγωνιζόμενοι με την Ομάδα του Κέντρου Ημέρας Του Φορέα ΕΠΑΨΥ, κατακτώντας την 2η Θέση. Συγχαρητήρια στους νικητές, την ομάδα της ΕΠΑΨΥ που επικράτησε με 1 – 0 την Ομάδα της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. Συγχαρητήρια στους νέους Πρωταθλητές. Όμως συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, στους διοργανωτές φορείς, την ΕΠΟ και την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ, στους 14 Φορείς Ψυχικής Υγείας που στηρίζουν εμπράκτως και βαδίζουν δίπλα στα άτομα με ψυχικές διαταραχές αλλά και στην Εθνική Ελλάδος, τον Τάκη Φύσσα, τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και τον Τάσο Χατζηγιοβάνη οι οποίοι στήριξαν τους αγωνιζόμενους με τα ενθαρρυντικά τους λόγια.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες