ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εκπαιδευτήρια Ράπτου: Την ερχόμενη Δευτέρα η κρίσιμη συνεδρίαση του ΕΟΠΠΕΠ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το ζήτημα των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου που εδώ και μήνες απασχολεί την κοινωνία της Λάρισας, μετά τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού και του Λυκείου, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Το σχολείο λειτουργεί κανονικά μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα της Διοίκησης, διατάσσοντας το Διοικητικό Συμβούλιο – και όχι μόνον τη διευθύνουσα – του ΕΟΠΠΕΠ να συνεδριάζει και να γνωμοδοτήσει επί του συνόλου των στοιχείων που περιλαμβάνει ο φάκελος των Εκπαιδευτηρίων. Η κρίσιμη συνεδρίαση του φορέα κατά πληροφορίες του onlarissa.gr έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου.

Η γνωμοδότηση που θα ακολουθήσει να ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο για την τελική απόφαση.

Την ίδια ώρα βέβαια και παρότι στην εισήγηση του ΕΟΠΠΕΠ που οδήγησε στην υπουργική απόφαση για αναστολή λειτουργίας του σχολείου, δεν εγείρεται ζήτημα αριθμού μαθητών, η υπόθεση έχει λάβει νέες διαστάσεις μετά τη νομική παρέμβαση των Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη, τα οποία επικαλούνται έννομο συμφέρον.

Ο αντίλογος στις παραπάνω αιτιάσεις, από πλευράς Εκπαιδευτηρίων Ράπτου είναι πως το υπουργείο Παιδείας έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια επανειλημμένες αιτήσεις σε ότι αφορά την αύξηση του αριθμού των μαθητών, καθώς και πως σε όλες τις γνωμοδοτήσεις του ΕΟΠΠΕΠ όλο αυτό το διάστημα, δεν υπήρξε ποτέ επισήμανση που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αμέσως μετά τη γνωμοδότηση του ΕΟΠΠΕΠ αναμένεται να συνέλθει το δικαστήριο για την τελική του απόφαση.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες