ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μαγνησία: «Μπαράζ» καταλήψεων με το καλημέρα – Ποικίλα τα αιτήματα των μαθητών

«Μπαράζ» καταλήψεων καταγράφεται πλέον σε γενικά και επαγγελματικά λύκεια του Βόλου. Συνολικά έξι σχολεία βρίσκονται σε κατάσταση «κατάληψης». Ειδικότερα 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, 1ο και 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, 2ο και 3ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας παραμένουν κλειστά μέχρι νεοτέρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, υπό κατάληψη ήταν σήμερα το Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας και τέσσερα ΕΠΑΛ στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου. Ομάδες μαθητών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς, χωρίς να έχουν προηγηθεί γενικές συνελεύσεις στα σχολεία, ούτε βεβαία να έχουν γίνει εκλογές για την ανάδειξη των 15μελών μαθητικών συμβουλίων.

Τα αιτήματα

Σε ότι αφορά στα αιτήματα των καταληψιών, αυτά ξεκινούν από ενδοσχολικά ζητήματα όπως το θέμα της καθαριότητας και η διάρκεια των διαλειμμάτων και φτάνουν μέχρι τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για την τράπεζα θεμάτων και τη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αυτό, πάντως, που ανησυχεί τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ότι για πρώτη φορά φέτος, οι ομάδες των μαθητών που πρωτοστατούν στις καταλήψεις, δεν συζητούν με τους διευθυντές των σχολείων, προτού κλειδώσουν τα διδακτήρια με λουκέτα και αλυσίδες.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες