ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ιανός: Σε κατάσταση πολιτικής προστασίας παραμένουν για άλλους έξι μήνες δήμοι της Καρδίτσας

Σε κατάσταση πολιτικής προστασίας για άλλους έξι μήνες θα παραμείνει το μεγαλύτερο τμήμα του νομού Καρδίτσας μετά από σχετικές αποφάσεις που έλαβε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου όπως καταγράφει το Karditsalive.Net.

Ο λόγος για τις ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία “Ιανός” στις 18 – 19 Σεπτεμβρίου 2020 και που μετά από δύο χρόνια εξακολουθούν να υφίστανται σε μεγάλο βαθμό.

Με αποφάσεις του κ. Παπαγεωργίου παρατείνεται η κατάσταση πολιτικής προστασίας έως 21 Μαρτίου 2023 για τους Δήμους Αργιθέας, Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα και Σοφάδων.

Θυμίζουμε ότι για κάποιες εκ των κοινοτήτων του Δήμου Μουζακίου ισχύει προγενέστερη απόφαση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας η οποία εκπνέει στις 6 Ιανουαρίου 2023 και αν απαιτηθεί θα ανανεωθεί εκ νέου ενώ για το Δήμο Παλαμά ισχύει η προ ολίγων ημερών απόφαση με ισχύ έως 6 Μαρτίου 2023 της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς που είχαν το επίκεντρό τους στην Π.Ε. Λάρισας.

Ο Δήμος Καρδίτσας έχει εξέλθει από την κατάσταση πολιτικής προστασίας τον Απρίλιο του 2022.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι των σχετικών αποφάσεων του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προηγήθηκαν σχετικά αιτήματα των Δημάρχων και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ενώ αντίστοιχες αποφάσεις είχαμε και για άλλους Δήμους ή κοινότητες της χώρας που επλήγησαν από την κακοκαιρία “Ιανός” όπως ο Δήμος Φαρσάλων, Δήμος Μετεώρων, Δήμου Αλμυρού, Δήμος Δομοκού, Δήμου Λαμιέων, Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, περιοχών του Δήμου Ναυπακτίας και Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

  • φώτο αρχείου

Πηγή: karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες