ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μετά από τρεισήμισι χρόνια έληξε η περιπέτεια για έναν … “κατάσκοπο” του Πηλίου

Τρεισήμισι χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να αθωωθεί ένας Βέλγος 28χρόνων, που ήρθε στο Πήλιο για διακοπές, ενώ περπατούσε το μονοπάτι προς Πουρί, φωτογράφισε το τοπίο, στη φωτογραφία εμφανιζόταν το ραντάρ τη Πολεμικής Αεροπορίας στο Πλιασίδι, κατηγορήθηκε για κατασκοπεία και του επιτράπηκε να γυρίσει στην πατρίδα του 3,5 μήνες μετά την «περιπέτειά» του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κεκλεισμένων των θυρών (λόγω της φύσης του αδικήματος), τον νεαρό εκπροσώπησε πληρεξούσιος δικηγόρος και αθωώθηκε με απόφαση κατά πλειοψηφία.

Η «Οδύσσεια» του Βέλγου ξεκίνησε στις 17 Απριλίου 2019, όταν, ενώ βρισκόταν στη Μακρινίτσα, διέμενε σε σκηνή και περπατώντας στο μονοπάτι προς Πουρί, συνελήφθη από σμηνίτες της 9ης ΜΣΕΠ (ραντάρ στο Πλιασίδι) και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο νεαρός αλλοδαπός έγινε «κατάσκοπος» όταν βρέθηκε στην φωτογραφική μηχανή του που λειτουργεί με φιλμ, μια φωτογραφία με το «μπαλόνι» του ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πλιασίδι.

Ο αλλοδαπός αρχικά κρίθηκε ύποπτος για στρατιωτική κατασκοπεία, καθώς δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του, καθώς εκτός από την ταυτότητά του, δεν είχε κανένα άλλο στοιχείο και αρχικά οι Αρχές δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιον συγγενή ή φίλο του στο Βέλγιο, που να τον γνωρίζει.

Στη συνέχεια, όμως, τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν και, όπως είχε αναφέρει και ο ίδιος, του αρέσει η φύση και από τον Οκτώβριο του 2018 βρισκόταν στην περιοχή του Πηλίου, όπου πραγματοποιούσε περιηγήσεις.

Η επίμαχη φωτογραφία βρίσκονταν στην κάμερά του, μεταξύ άλλων από διάφορα τοπία, αφού σύμφωνα με τον δικηγόρο του, εντυπωσιάστηκε από την εικόνα του ραντάρ και θέλησε να την κρατήσει στη μηχανή του…

Τελικά 3,5 μήνες μετά τη σύλληψή του άρθηκαν οι όροι του ανακριτή (απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα) και μπόρεσε να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Με το θέμα του 25χρονου, τότε ασχολήθηκαν ακόμη και εφημερίδες του Βελγίου, ενώ, μέχρι να κριθεί η υπόθεσή του, για περίπου τρεις μήνες τριγυρνούσε μεταξύ Αθήνας και Βόλου, σχεδόν χωρίς χρήματα και μη μπορώντας να βγει από τη χώρα εάν δεν τελείωνε το στάδιο της ανάκρισης.

Παράλληλα, με το ζήτημα είχε ασχοληθεί και η Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα, κάνοντας παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο, ζητώντας τον απεγκλωβισμό του υπηκόου της, που διαμένει μόνιμα στις Βρυξέλλες και ασχολείται με υπολογιστές.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες