Βασίλης Ζωγράφος

Συμπεράσματα από την παρουσία των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ

Η παρουσία στη ΔΕΘ του κ.Μητσοτάκη  ως πρωθυπουργού και του Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τελευταία δύο Σαββατοκύριακα άφησε το αποτύπωμα της.

Το 2023 θα αντιστραφούν  οι ρολόι. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο Πρωθυπουργός και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ,αν παραμείνει αρχηγός της ΝΔ.
Η προεκλογική περίοδος φαίνεται θα είναι μακρά και η πολιτική αντιπαράθεση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα θα αγγίξει τα όρια της οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης.
Όσα εξαγγέλθηκαν αποτελούν δεσμεύσεις των ιδίων και των κομμάτων τους. Κι όλα αυτά για την επόμενη διακυβέρνηση της χώρας.
Σκοπός και των δύο να πείσουν την κρίσιμη μάζα του εκλογικού σώματος για την ορθότητα των προτάσεων τους.
Η κάθε πολιτική πρόταση προσδιορίζει με σαφήνεια τα συμφέροντα που υπηρετεί και εξυπηρετεί.
Η πρόταση του ΣΎΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ είναι φανερό πως είναι φιλολα’ι’κή, ο πρόεδρος  του Αλέξης Τσίπρας την ανέλυσε πειστικά.
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την πάταξη της διαφθοράς, για την ουσιαστική ενίσχυση του Τύπου, για την ελευθεροτυπία, μίλησε για επίδομα μητρότητας και σύνταξη μητέρας, για τους γάμους ανεξάρτητα τον σεξουαλικό  προσανατολισμό.
Δεσμεύτηκε για πραγματική στήριξη των νέων και όχι για να πάρουν δάνεια όπως εξήγγειλε ο κ.Μητσοτάκης ως σωστός νεοφιλελεύθερος πολιτικός.
Για τους συνταξιούχους ο Αλέξης Τσίπρας είπε ευχάριστα. Επιστρέφονται με πρωθυπουργό τον Τσίπρα τα αναδρομικά σε τρεις ετήσιες δοσεις ,  επαναφέρει την 13η σύνταξη .Ενώ ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ, τους κοροϊδεύουν τρία και πάνω χρόνια.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, καθώς και αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000. Για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στο χαμηλότερο της ΕΕ, κατάργηση καταβολής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, κατάργηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο χαμηλότερο συντελεστή, 6% . Δεσμεύτηκε για νέο ΕΣΥ και πρόσληψη 5.500 γιατρων και10.000 μόνιμων υγειονομικών στην τριετία. Δεσμεύτηκε για κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων της ΝΔ, σε εργασία και παιδεία.
Δεσμεύτηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, για την Εθνική Τράπεζα δεν θα πουληθεί και πως θα καταργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία.
Ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος της ομιλίας του είπε “δεν θα κάνουμε πόλεμο ,αλλά ειρηνική επανάσταση”.
Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε  ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κοστολογημένα ,δεν έχουν δημοσιονομική επίπτωση στον κρατικό προϋπολογισμό , είναι 9,35 δις ευρώ, ενώ παράλληλα αναφέρει αντίστοιχα έσοδα ύψους 3,74 δις ευρώ. Επομένως η δημοσιονομική επίπτωση των μέτρων που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο ΣΎΡΙΖΑ  ΠΣ  και ο πρόεδρος  του Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει στα 5,61 δις ευρώ.
Η διαφορά Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη είναι  πως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τα έταξε στο λαό και ο πρωθυπουργός στους λίγους  και πάμπλωτους . 7 δις ευρώ έχει δωσει η κυβέρνηση απευθείας αναθέσεις, στους ημέτερους και στα τζάκια.
Ο ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ  δεσμεύτηκε όλα αυτά που εξήγγειλε ο πρόεδρος του θα τα κάνει με διαφάνεια και μόνο για το λαό. Χωρίς λίστες διαφθοράς και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.
Έχουμε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τους πολλούς και ένα άλλο αυτο της ΝΔ για τους λίγους και πλούσιους.
Προσδιορίζεται με σαφήνεια  πια συμφέροντα εξυπηρετεί η κάθε πολιτική πρόταση.
Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα αποκαθιστά τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα που αφαίρεσε τα τρία τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το  Αναπτυξιακό Οικονομικό πρόγραμμα του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ δεν ξεκινάει από την χρηματοδότηση των οικονομικά ισχυρών, αλλά από την προστασία και ενίσχυση των λαϊκών εισοδημάτων.
Η δύναμη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ είναι ο λαός που υποφέρει από την ακρίβεια και την φτώχεια.
Η αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ανθρώπων της εργασίας και του μόχθου είναι το μεγάλο του στοίχημα. Ο αγωνας υπέρ των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων θα είναι συνεχής και με συνέπεια.
Η δύναμη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι μιντιάρχες, το βαθύ κράτος της διαπλοκής, το παρακράτος, η ακόμη μεγαλύτερη ανακατανομή του πλούτου προς όφελος των οικονομικά ισχυρών.
Γιαυτό το 2023 στην ΔΕΘ πρωθυπουργός θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
Ζωγράφος Βασίλης Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ν.Λαρισας και μέλος της ΚΕ.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες